Bästa fuktkrämen för 40- och 50 plus?

Bild tagen från förra året i mitt påbörjade dressingroom. Jag är ju inte 50 plus än, däremot 45 plus!

Hej, bästa fuktkräm och/eller porförminskare för 50+? /Yvonne

SVAR: Hej Yvonne! Jag har inga personliga erfarenheter av stora porer och kan därför ganska lite om just detta problem. Märket Murad har dock en mysig mask (se köptips här nedan!) som har en porrengörande effekt. Men i fuktväg för mogen hy så kan jag däremot en hel del!

 

Viktigt att huden är både rejält rengjord OCH återfuktad innan du börjar applicera vettiga fukthudvårdsprodukter, är huden oren eller i fel ph-balans, så kan den inte tillgodogöra sig gottigheterna i krämerna/serumen. Alla har olika sätt de föredrar i rengöringsväg, man kan använda typ hur många produkter som helst, men för mig så kör jag en mild makeupborttagnings-lotion om jag har haft smink, från Lancôme (Galateis Comfort, som jag har haft i flera år, bästbästbäst), därefter har jag lite olika favoriter jag väljer bland, typ Filorgas Foam Mousse Cleanser eller en del K-Beauty (koreansk hudvård) som jag testar just nu, bland andra Cremorlab och Blithe (detta multiserum är magiskt!). Viktigt att du också kör lite peeling någon gång också, för att få bort smuts och döda celler som kan ligga och skräpa överst på hudlagret (jag älskar denna från Cremorlab!). Ett moment du INTE får slarva med är själva återfuktningen efter rengöringen, när du typ har sköljt bort rengöringen med vatten och en frottéhandduk. Då kan huden vara lite ”gnisslig” för att den har blivit uttorkad av själva vattnet, som har ett annat ph-värde än huden. Återställ ph-värdet med en fuktgivande toner, eller ansiktsvatten. Finns massor av bra här i olika prisklasser för mogen hy, Eucerin har prisvärda sådana (köp här!), men vill du satsa på riktig kvalitet rekommenderar jag Cliniccare som är salongshudvård (du hittar deras produkter här!). Därefter fuktserum (även det från Cliniccare) och fuktkräm från Akademikliniken med antioxidanter, Antioxidant Créme (köp den här!). Jag måste även slå ett slag för Cetaphils budgetprodukter, jag använder deras kombinerade kropps + ansiktslotion året om, i praktisk pumpflaska! Kanske inte den glammigaste produkten jag har i badrummet men den gör verkligen sitt jobb. Några gånger per månad, kanske varannan vecka (glömmer ofta att göra det varje vecka) så lyxar jag till det med en sheetmask eller annan återfuktande mask. Min hud slurpar i sig dessa masker i ett nafs! Vintertid och sommartid är det viktigast för mig att inte slarva med fuktmasker. På vintern för att huden utsätts för mkt temperaturväxlingar och torr luft inomhus och på sommaren för att den utsätts för sol och vind. Jag använder alltid en sheetmask när jag flyger och skiter i att jag ser galen ut och att folk glor! Det är inte jag som landar på resmålet med torr kabinhud i alla fall…

Andra bra märken för mogen hud (40+, men även 50+), som jag personligen testat och kan rekommendera är: Eucerin (mycket prisvärt!), Emma S., Clarins, Babor, Circadia, Teoxane och La Prairie. Tips! Om du reser, så kika in utbudet på franska små apotek, där hittar du massor av kvalitativ hudvård med fina ingredienser för en liten slant!

Bild tagen för två år sedan, cirka. Då hade jag gjort ett flertal fuktbehandlingar på salong för huden (Skin Infuzion), vilket hjälpte till att få den där lystern som syns tydligt på bilden. Det är just fuktfattigheten som gör att huden annars ser glåmig och deppig ut.

 

Foto iStock, Pavel Maira, privat

 

3 kommentarer
  1. Jag vill VERKLIGEN tipsa om NeoStratas produkter till oss 40-50+. Jag kör Neostrata och så lägger jag till lite godbitar från koreansk beauty (Klairs, Mizon), super för större porer också, samt fukt, uppstramande, utslätande, antirynk… Love it!

    1. Hej! Jag har hört MASSOR av positiva omdömen om Neostrata, men faktiskt inte hunnit testa än. De märken inom k-beauty som jag prövat gillar jag mycket (de märkena jag skriver om i texten), men det finns förstås en uppsjö att välja bland.

  2. Tack för ditt svar Charlotta. Inte testat K beauty ännu men det kanske kan bli i år. Franska apotek är en höjdare och de har medicin oxå👍. Brukar försöka ta mig till Tyskland då och då, de har riktigt kul parfymeri och liknande som jag brukar kolla in noga. Köpte en slags gummiplatta med piggar som jag använder istället för peeling då min hud blivit torrare med år och årstid. / Yvonne

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras