Daisy Beauty Awards 2019

Igår var jag på gala och glittrade på Daisy Beauty Awards, som hölls för tredje gången. Denna gång på flotta Café Opera. Så här gick det till första året galan arrangerades och så här såg jag ut förra året. Det är min gamla väninna Kicki Norman som är grundare och chefredaktör för Daisy Beauty som med den äran har arrangerat denna fantastiska tillställning, tillsammans med sin sambo Sam Bergenstråhle (som fungerar som eventchef i deras företag), samt viss festfixarhjälp från duktiga Subito Event.

Kvällens värdinna, Kicki Norman, i rosa hår och vacker lyxklänning från Alberta Ferretti.

Det är så roligt att se Kickis skönhetsimperium växa sig allt starkare för varje år som går. Inte bara för att hon är min vän, men även för att jag blir varm i entreprenörshjärtat över kreativa krigare som väljer att gå sin egen väg och satsa som fan på det de tror på. Utan investeringsmiljoner från större förlag eller andra riskkapitalister, enbart av egen kraft. Och särskilt i en mediabransch som idag är minst sagt turbulent. Jag träffade flera branschkollegor på galan igår som jobbar på Sveriges största förlag (Aller, Bonnier m fl) och alla har något stressat i blicken och pratar upprört eller uppgivet om nedskärningar, ihopslagning av redaktionen, uppsägningar, flytt av lokaler och andra tråkigheter.

Ett exempel på underhållningen på efterfesten, reaktionsspelet som ni säkert känner igen från Mästarnas mästare. Frida spöade mig…

Då är det extra kul att få glädjas åt en liten, men kaxig aktör i sammanhanget, som snart inte längre är kattunge utan en farlig puma, redo att slåss om bytet (alltså läsarnas gunst och annonsörernas pengar).

Rachel Molin var återigen fenomenal på scen som konferencier. Det som skiljer denna gala från många andra galor jag har varit på är att den känns inkluderande och varm, något som många prisutdelare och övriga gäster höll med om igår också. Jag kan faktiskt bara komma på en enda gala som varit i närheten av denna ”icke-skitnödighet” och det är CHIC-galan som vi arrangerade förr om åren. Dessutom känns hela beauty-communityn som ett mer ’förlåtande’ gäng kvinnor (och män). När jag går på ELLE-galan så drar jag hela tiden in magen och ser hur den svala modemaffian avmätt granskar varandra uppifrån och ned och står och tisslar och tasslar och tävlar om vem som är creddigast och bär svartast Acne-plagg. När jag går på Daisy Beauty Awards så är det skratt, knasiga makeuper, alla sorters kroppstyper, alla sorters etniciteter, åldrar och könstillhörigheter och underhållning i form av lyckohjul, spådamer, bordshockey och peruker/maskeradprylar som man får låna på plats. Som ett barnkalas fast för vuxna, som älskar serum, läppglans och torrschampo!

Frida Selkirk, jag och makeupartisten Mia Högfeldt på röda mattan (som var grön).

Jag gick med Frida Selkirk som också gjorde mina fina rosa naglar till galan. I vanlig ordning var vi skitsena, så jag hann inte lägga något krut på håret utan satsade på att limma fast lösögonfransarna själv istället.

Jag hade på mig livets vackraste rosa paljettklänning från danska märket Notes du Nord. Ett presslån från Molino PR som egentligen var för liten storlek (de har nästan alltid bara små storlekar för utlån, 36 och jag drar en 38:a). Men jag sträckte på mig och drog ett djupt andetag och tänkte att ”det vore ju själva fan om jag inte får bära klänningen en kväll som denna!”. Klänningen är otroligt vacker och jättedyr, kostar drygt 5000 kr. Överväger kraftigt att köpa loss den. Till detta hade jag en väska från Redesigned och mina rosa mockapumps från Jennie-Ellen.

Bilder från Eero Hannukainen, Daisy Beauty, Cawa Media och Greenpix

 

3 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras