Inspiration för kurviga

Skådespelerskan Christina Hendricks rockar gärna vida kostymbyxor ihop med spetsiga heels!

Försöker beta av tidigare frågor från er så fort jag hinner (svårare för mig att hitta dem när de inte ligger i ordinarie frågeinlägg, men jag gör så gott jag kan, ledsen om några av er får vänta!). Här kommer en fråga som känns väldigt relevant:

Fråga: Hoppas du gör ett inlägg om businesskläder. Har svårt att hitta snygga byxor. Vill gärna ha lite åt bootcut-hållet. Kostymbyxor. Har ett par jag använder jämt från MQ. Tyvärr är dom inte optimala i midjan då dom putar ut. Men i brist på annat så blir det dom som åker på.
Sedan, dina inspirationsbilder är jättesnygga och moderiktiga. Men jag som är kurvig och inte så lång kan inte riktigt hämta någon inspiration från dom. Allt sitter ju snyggt om man är lång och smal utan kurvor. Så tänk gärna på att blanda dina bilder som du lägger ut. /Lena

Svar: Hej Lena! Jag har skrivit om businesskläder vid lite olika tillfällen. Du är inte ensam om att ha svårt att finna rätt byxor! Byxor är det absolut svåraste plagget enligt mig, att få bra passform på. Det är inte så många kvinnor som är stöpta på exakt samma vis runt stussen, låren och midjan. Det handlar inte enbart om att hitta rätt storlek utan rätt modell. Mycket, mycket lättare med kjol eller klänning. Eller jeans av stretchmaterial, för då formas de efter dina egna kurvor. Men skräddade byxor är ett gissel!

Lindex //köplänk// har ett bra utbud av olika byxmodeller (se bilden ovan), där du kan navigera dig fram bland de silhuetter du trivs bäst i. Modellen Lykke tror jag är vad du är ute efter!

Sedan har Ellos en fantastisk spännvidd på just storlekar. Dels har de en egen linje för större kvinnor men framförallt så går de flesta av deras plagg upp till storlek 50/52. Det man emellanåt får räkna med är att lägga upp byxorna eftersom de ofta är anpassade efter långa kvinnor, man får inte alltid välja olika längder på byxorna (som i jeans), så därför kan det vara värt att lägga den extra slanten för optimal passform. Här nedan hittar du några snygga businessbyxor.

Byxor med vida ben och hög midja, Ellos, 209 kr. Byxor med ledig form och raka ben med knytskärp, Ellos Plus Collection, 299 kr. Vida byxor med hög midja och påsydd linning, Ellos, 279 kr. Vida byxor med snygga fuskuppvik och fickor, More Than Basic, 299 kr.

Gällande din kommentar om för få kurviga inspirationsförebilder bland streetstylebilderna vi visar här på Netstyle och i min blogg så har du helt rätt. Tyvärr är det så att majoriteten är av de redaktörer, modefolk, fashionistor och stilbloggare som reser runt och blir fotograferade på modeveckorna är just slanka. Trist, men sant! Det du behöver komma ihåg dock är att det faktiskt inte alltid är så himla stor skillnad på vad slanka eller kurviga kvinnor passar i. Det är en utbredd myt. Det handlar mycket mer om mod plus en kunskap om hur din kropp ser ut, fungerar, samt hur du ska leta efter både rätt passform samt storlek på plagg! Jag har bloggat om de tipsen förut, att det är otroligt vanligt att kvinnor köper för små eller för stora kläder och gnäller sedan över att det inte ser bra ut.

Katie Sturino tillsammans med bloggkompisen Blair Eeadie Bee.

Se bara på de stilikoner som faktiskt finns, som tar ut svängarna modemässigt UTAN att vara en storlek 34/36, de klär sig ju ungefär som alla andra fashionistor, med samma självklarhet och attityd. Här kommer några exempel på kurviga fashionistor du kan följa på exempelvis instagram för att få daglig inspiration till att klä dig likadant:

Katie Sturino driver bloggen the12ishstyle (finns även på instagram). Hon gör ofta just jämförelser med snarlika trender som smala celebs bär och ger sig på att tolka den trenden fast i hennes storlek. Dessutom är hon så där skönt besvärlig när hon ger sig på klädkedjor med klent storleksutbud och ställer dem till svars. Väldigt kroppsbejakande, rolig och härlig tjej att följa!

Chrissy Teigen till vänster och Katie till höger. Ett utmärkt exempel på en outfit som är lika snygg oavsett storlek!

Andra bra konton att följa på instagram är @misslionhunter och Style Me Curvy.

Miss Lion Hunter
Style Me Curvy

 

 

2 kommentarer
  1. Bra tips! 🙂 Men en följdfråga: Var i hela fridens namn hittar jag byxor med utställda ben/bootcut, låg midja och ”normaltighta” upptill och i annat än färgen svart??? Det är nämligen det enda som funkar på min kropp. (Och jag är en 36/38.) Jag har letat ihjäl mig på de vanliga ställena och faktiskt gett upp. Jag vill inte betala flera tusen spänn per byxa… Jag behöver nämligen ett flertal. Gärna i något stretchigt material. Jag vill ha grönt, rosa, lila… ja vad f*n som helst. Bara inte mer svart!! Har du sett några nånstans, du bästa, underbara skribent? 🙂
    Hoppfulla hälsn Rebecca

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras