De var bäst klädda på Oscars

Jag hann tyvärr inte se varken prisutdelningen eller röda mattan-promenerandet på Oscarsgalan igår, pga middag hemma, men nu har jag i alla fall gått igenom vad kändisarna hade på sig. Här kommer mina urval över vilka jag tyckte lyckades bäst i år med sina outfits:

Jennifer Lopez i Tom Ford. J.Lo levererar nästan alltid och i år valde hon en härligt småtacky långärmad kreation av små spegel-liknande detaljer. Helt fantastisk, jag vill ha en exakt likadan!

Kacey Musgraves i Giambattista Valli. Många hånskrattade åt denna klänning och kallade den för en lampskärm och annat elakt. Jag tycker den är förtjusande och lekfull, som en dröm av tyll. Passar utmärkt till Kaceys vackra hy och mörka hår.

Jennifer Hudson i Elie Saab. Inte så ögonbrynshöjande val av klänning i Jennifers fall, hon väljer ofta dessa säkra kort från libanesisk couture i lyxklassen. Lite volanger, lite asymmetri, lite sexig slits osv. Men jag tycker att det är ett härligt inslag på en röda matta som annars domineras av trista spetsklänningar i vinrött eller kleinblått. Eller svart.

Charlize Theron i Dior. Charlize har burit Dior så länge jag kan minnas i dessa sammanhang och SOM hon gör det! Det är en fantastiskt vacker klänning i all sin enkelhet som dock stylisten har lyckats paja lite grann med sin iver att hänga på Charlize så mycket sponsrade juveler det bara går. Just armbanden kändes lite opassande till de där manschettliknande ärmarna på klänningen. I övrigt en fullträff. Även om Theron blir alltmer lik den isprinsessa hon brukar få gestalta på film.

Helen Mirren bar en vintagevibbande tjusig historia i härligt rosa färg. Jag älskar när äldre kvinnor törs ta ut svängarna modemässigt men ändå behåller grace och klass. Skärningen och ringningen är smickrande för Helen och hon passar ju verkligen i både rosa läppar och naglar. Sååå snyggt, like a queen!

Bilder från InStyle

 

 

 

1 kommentar

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras