Detta kan du bära till jeansskjortan

Nej, jag har inte glömt att svara på era frågor från senaste frågestunden, men har varit iväg på lite kortare resor med familjen under sportlovet och därför ligger jag efter något, ber om ursäkt för detta! Ska beta av resterande frågor under helgen. Här kommer en av dessa:

Jag är 48 år och har en nyfunnen kärlek till denim i alla former. För 5 år sedan ägde jag knappt ett par jeans. För en vecka sedan köpte jag en underbar jeansskjorta och tänkte mig den med vita byxor till sommaren. Men vad kombinerar jag den med så här års? Inte jeans, och snälla svara inte läderbyxor… Tack på förhand! /Ulrika

SVAR: Hej Ulrika! Jag tänkte spontant ”Varför vill hon inte bära jeans eller läderbyxor till? Det är ju det absolut snyggaste!”, haha… Men okej. Du skriver ju att du inte vill ha de tipsen. Så här nedan kommer lite andra förslag! Men först, några shoppingtips för er som inte ännu skaffat en snygg jeansskjorta. Här är fyra snygga favoriter i olika utföranden:

Jeansskjorta med pärlemoknappar, Replay, 1199 kr. Jeansskjorta med knytdetalj i halsen, & Other Stories, 590 kr. Ljusblå jeansskjorta, BikBok, 399 kr. Mörkblå jeansskjorta, Vila, 399 kr.

Ihop med midikjol

Enligt mig den snyggaste kombon av alla! Här ska helst midjan accentueras, varpå du får stoppa in skjortan ordentligt. Du kan – om du vill – fluffa upp den och låta den hänga nonchalant över linningen (som i exemplet längst till vänster). Alternativt göra som Olivia Palermo och knyta en knut i midjan av skjortan. Tycker du det blir för kallt med bara ben (rätt förståeligt i februari/mars) så bär du helt enkelt matta, svarta strumpbyxor till – och stövlar.

Paljettkjol med fransar, & Other Stories, 790 kr. A-linjeformad kjol, Cos, 790 kr. Vit kjol med hålbroderier, Ellos, 239 kr. Svart kjol, Odd Molly, 1695 kr.

Tillsammans med maxikjol

Japp, mycket bättre i praktiken än det låter i teorin! Ju finare och glammigare kjol, desto roligare stilkrock. Tyll eller siden ihop med denim är särskilt fint. Var heller inte rädd för mönster nedtill.

Mönstrad satinkjol, Rochas, 17791 kr. Svart kjol med wrapeffekt, Ganni, 2350 kr. Randig maxikjol, Only, 235 kr. Tyllkjol, Jenny Packham, 8789 kr.

Med finbyxan

Här får du tolka själv vad som klassas som finbyxor, men jag tänker mig antingen kostymbyxor med pressveck eller cropped flares, eller vidare byxor, eller skräddade byxor med fina detaljer och slag. Nu skrev du ju att du inte gillade jeans, men det är kanske blåjeans + blåjeans-kombon du inte gillar? Testa vita jeans i så fall, precis som Emmanelle Alt. Hur jäkla snyggt är inte detta!

Vita jeans, Vila, 350 kr. Svarta kostymbyxor, In Wear, 900 kr.Smårutiga byxor, & Other Stories, 690 kr. Vida, vita byxor, Ellos, 279 kr.

Utanpå maxiklänningen

Japp, du kan faktiskt bära skjortan så här över en maxiklänning som du vill downdressa något.

Foto All-About-Fashion

2 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras