Hur klär man en kort, rak figur?

Tips för att klä en kort, rak figur (alltså motsatsen till din egen)? Som dessutom fått lite oklädsamt hull och blivit boxig. Gillar trender men är väldigt nära 50 år gammal. Bästa skinnbrallan under 2000 kronor? Och så en fråga till – när tänker du och Hulda podda om mode igen? Saknar era tips som var användbara för riktiga kvinnor, inte bara influencers. Kram från den andra Lotta

SVAR: Hej Lotta! Vilka bra frågor, jag ska göra mitt bästa för att svara.

Stiltips för korta, raka, boxiga figurer:
• De flesta toppar är gissningsvis för korta för dig, varpå själva midjepartiet kan se större och mer oformligt ut än det är. Gör något spännande med toppen/skjortan/tröjan/blusen; stoppa in själva framdelen i byx/kjollinningen, eller knyt en knut av skjortsnibbarna. Eller gör som fashionistorna: låt ena sidan hänga ut och stoppa in den andra på skjortan!

Asymmetriska plagg är dina nya kompisar! Olika, sneda längder och smarta draperingar lurar ögat och får dig att se längre ut, till skillnad från ”avhuggna” fållar och kjolavslut.

• Undvik jeans eller byxor som är onödigt långa, särskilt om de är skinny, då kan de vecka sig fult vid anklarna. Välj hellre kortare modeller som visar en del av anklarna.

• Du har säkert redan listat ut det, men klackar hjälper alla korta, boxiga kvinnor att addera lite wowza till outfiten. Förutom den självklara adderande höjden så får du även en annan sorts gångstil i klackar som ger illusionen av rullande höfter och lite mer kurvor. Man behöver vicka på rumpan helt enkelt!

• Men OM du väljer högklackat, stay away från skor med ankelremmar! De ”kapar” benet och får dem att se kortare och mer bastanta ut än de är.

• Lek med silhuettfixande plagg! Exempelvis kavajer eller jackor med axelvaddar, pennkjolar ihop med mer voluminösa överdelar, peplumvolanger osv. På så vis skapar du kontraster och det är själva kontrasterna som ser spännande och genomtänkta ut, samt ”trollar fram” former som inte nödvändigtvis finns där från start.

• Rulla (eller dra, så det blir som ett dragspel i veckning, typ!) upp ärmarna på kavajer, skjortor, långärmade tröjor mm. Då slipper du känna att du drunknar i mängden tyg.

Bästa skinnbrallan under 2000 kronor? Ellos har två olika modeller på finfin rea nu! Antingen dessa i utmärkt ankellängd med lite slits, för 1049 kr. Eller dessa med smickrande, sneda fickor och fina detaljer, för 1049 kr.

När ska jag och Hulda podda igen? Ohhh, tiotusenkronorsfrågan! Både jag och Hulda vill, men poddandet stjäl väldigt mycket tid och kraft av oss, som vi det senaste året helt enkelt inte haft. Podden har ju mest varit ett hobbyprojekt, men den lilla hobbyn råkade växa och sedan slukade den oss med hull och hår. Dessutom bor Hulda i Thailand flera månader per år, så logistiken blir därmed lite knepigare. Just nu är det inte aktuellt för oss att återuppta poddandet, men man ska aldrig säga aldrig!

Kram från C

4 kommentarer
  1. Tack för jättefint svar och användbara tips! Min bästa klänning just nu är..???trumvirvel …asymmetrisk!! Ska kolla in skinnbrallorna och hålla tummarna för podden. Kan Alex&Sigge tvärs över Atlanten så kan väl ni? ? Får jag önska nåt mer av bloggen så tycker jag det är intressant att läsa om dina tankar om vikt och träning. Fan alltså vad jag tycker det är jobbigt att bli äldre, större och få tantfigur. Vill men hinner inte träna mig till toppform. Svälta är inte ett alternativ. Tycker att det finns tröst i att andra kämpar också. Har precis kommit in i klimakteriet vilket är ett totalt HELVETE. Jaja, nog-deppat!! Tack igen. Kramar från Lotta

  2. Saknar verkligen er pod!
    Utan tvekan den bästa podden med fokus på stil och mode, har lyssnat på varje avsnitt minst 2 ggr.

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras