Målbilder för vårens garderob

Det här blir våren (och sommaren) då jag först kliver in i garderoben (eftersom mitt dressingroom nu snart ska upp, gissningsvis i slutet av månaden) – och sedan kliver ur garderoben med lite nytänk gällande mina klädval. Jag är redan trygg i vad jag passar bäst i och skulle inte haka på trender bara för att de råkar vara ”inne” just nu, sånt struntar jag faktiskt helt i. Men jag behöver flytta mig utanför min bekvämlighetszon, både bokstavligt och bildligt talat. Det blir alltför ofta function och inte så mycket fashion när man arbetar hemifrån som jag gör. Denna vår har jag dock många uppdrag och fotograferingar på annan plats än hemma och då krävs att jag skärper till min klädstil. Det är dock viktigt att inte känna någon form av tvång, utan snarare LUST att klä sig vackert. Som Jenny Lyons brukar säga: ”Det roligaste jag vet är att planera vad jag ska ha på mig på morgnarna!”.

Här kommer lite inspiration och målbilder för vårens garderob.

Nyckelorden är:

• Sexigt men inte vulgärt.
• Feminint, men inte för gulligt.
• Höga klackar oftare, men fokus på RÄTT skor, i rätt modell och storlek – och stövlar så ofta jag kan!
• Våga leka mer med accessoarer.
• Inte vara rädd för färg och mönster.
• Koncentrera mig på plagg som jag redan vet att jag gillar och klär i och laborera inom denna zon. I mitt fall innebär det vadlånga eller knälånga kjolar och klänningar, jumpsuits eller tvådelade set, jeans och blusar eller voluminösa toppar eller kavajer upptill, gärna lite utställd/A-formad silhuett, inte för urringat. Byxor överlag är jag inte kompis med, jag ger upp den ambitionen helt enkelt.
• Alltid ’stämma av’ outfiten i en helfigursspegel först och se hur den funkar i olika vinklar.

Foto All-About-Fashion

 

4 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras