Lyxvistelse på Görvälns slott och boutiquehotell

Vårt härliga rum! Visst ser det mysigt ut?

För en tid sedan firade vi min mans födelsedag med en överraskningsbaluns på Görvälns slott och boutiquehotell. Min man avskyr ju verkligen allt som har med överraskningar att göra, så det krävdes lite trix med logistiken innan detta gick i lås. Han blev inte direkt överförtjust att bli kidnappad av mig dit (när min mamma som skulle vara barnvakt dök upp oannonserat så var jag tvungen att berätta att vi skulle iväg på äventyr…) och är en sådan person som älskar att planera och ha full kontroll. Både jag och min man har bott på Görvälns hotell tidigare. Det är ett favoritställe för oss eftersom det förutom maten och miljön ligger så väldigt nära oss geografiskt. Tar bara 20 minuter att åka dit med bilen vilket är väldigt smidigt.

Våra vänner Henrik och Eva hade smugit in på vårt hotellrum och gömt sig innan vår ankomst och poppade en flaska skumpa precis då han satte nyckeln i låset till rummet. Stor succé! Även om han i efterhand erkände att han hade sett deras bil på parkeringen… Fasen också!

Henrik och Eva bodde i detta ljuvliga rum, bredvid oss.

 

Efter skålandet i champagne på rummet gick vi upp till själva huvudbyggnaden (många av rummen på boutiquehotellet ligger i anslutande annex och sidobyggnader). Där väntade nästa överraskning, våra andra goda vänner Magnus och Kattis som dök upp som gubbarna i lådan med ett knippe heliumballonger! Stor succé även det.

Sedan väntade en flådig fyrarättersmiddag. Och ännu mera vin…

I vanlig ordning beställde jag fisk till varmrätt, vilket jag nästan alltid gör på restaurang. Denna gång var det en ljuvlig piggvar.

Efter några (många!) glas vin tyckte vi att det var en utomordentlig idé att suga i oss heliumet från ballongerna och hålla varsitt tal. Inne i restaurangen. Som de vuxna och omdömesgilla människor vi är… Jag skrattade så jag nästan kissade på mig.

Inredningen på Görvälns slott är prålig och dekadent, vilket jag älskar. Jag får alltid ett sug efter att tag i vårt eget hem, och en massa inspiration, efter att ha besökt detta ställe.

Så här skulle vi exempelvis vilja göra med entrén till vårt hus, bygga in/glasa in själva trappan/minialtanen framtill (vår ”riktiga” hall är nämligen minimal, vilket den tyvärr ofta är i sekelskifteshus, man ramlar liksom bara in i huset).

 

Dagen efter dukades denna flotta hotellfrukost upp i restaurangen. Skagenröran var en riktig hit för sällskapet som hade rejäl huvudvärk! Vi var nämligen uppe till halv tre och fortsatte festligheterna med musikquiz på vårat hotellrum… Herregud. Man är ju inte 20 längre. Inte 40 heller om jag ska vara ärlig. Så de efterföljande dagarna var ingen LEK. Men helt klart värt det!

En sån här tavelvägg vill jag fixa i vårt hus i matsalen! Så otroligt levande och dekorativt. Måste bara hitta en del bra motiv först. Här sitter den väldigt trötta men nöjda maken och sippar på ett glas apelsinjuice dagen efter (han kan inte äta morgonen efter en blöt utekväll…).

Tack till Görvälns slott och våra kära vänner för ett fantastiskt dygn, för att ni ville hjälpa till att fira min älskling!

Erbjudande till dig!

TIPS! Om du själv blir sugen på att skämma bort dig själv med en härlig hotellvistelse i denna vackra miljö så har Görvälns en del erbjudanden just nu. Om du är den spontana typen och kan bestämma dig fort så firar hotellet 10-årsjubileum imorgon, fredag den 22 mars – då kan du boka 2 men betala för 1 – snabba dig i så fall och kontakta hotellet för att se om det finns platser på! Du kan maila dem på hello@gorvalnsslott.se! Du kan även fira påsk här – läs mer om prisvärda erbjudanden här. OBS: tänk på att hotellet är ett adults only, alltså är inte barn under 16 år välkomna.

Detta är rum 14 på hotellet, kanske det du får nästa gång du bokar?

I SAMARBETE MED GÖRVÄLNS SLOTT- OCH BOUTIQUEHOTELL

2 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras