Några steg mot våren

Snart ser det ut så här på altanen. Bilden är tagen med min Olympus-kamera.

Jag har kommit in i bra flow gällande promenader nu. Efter en period av gräsligt mycket stillasittande och noll träning behöver jag nu successivt bygga upp styrka och kondition i kroppen igen. Jag har dragit på mig hälsporre och behöver lösa det på något vis, men istället för att deppa ihop och sitta inne och tröstkäka så får jag helt enkelt hitta lösningar. Jag har hittills petat in korta strumpor som jag rullat ihop som stötdämpning och placerat i strumporna under hålfoten, närmare trampdynan. Det avlastar smärtan något och då kan jag promenera någorlunda okej. Och även träna. Jag körde Friskispass igår och ska köra det idag också. Och gick 8500 steg i förrgår och igår och är idag redan uppe i 6500 steg eftersom jag promenerade hem från att ha lämnat dottern på gymnastikläger. Och så blir det lååånga promenader till och från gymmet i eftermiddag för rätt så påpassligt så gick bilen sönder idag?! Haha, någon vill säga mig något däruppe…

Just nu skriver jag en artikel om stegräknare så det är också väldigt lämpligt. I övrigt är detta en rätt skön vecka med vissa deadlines förvisso jobbmässigt (och en heeeel del jobbmail att beta av), men annars ser jag fram emot familjehäng, altanfix, trädgårdsrensning (nä, det ser jag inte fram emot men skiten måste ju göras!) och goda middagar.

Helt off topic, men trillade över denna väska från Acne och känner bara att den är så väldigt mycket jag. Otroligt dyr, men jag är ändå sugen på den… Du hittar den här! //reklamlänk via Apprl.

 

4 kommentarer
  1. Har också haft hälsporre en period, så jag känner med dig! Jag har gått till en kiropraktor och fått stötvågsbehandling och några styrke- och stretchövningar för fötterna, och det har absolut blivit bättre! Har gått privat för att jag är otålig, men är man tålmodig kanske det går att lösa via vårdcentralen också. En kollega med svårare hälsporre än jag (har inte kunnat springa på två år) har gått till några som heter Kroppsdetektiverna, som hon säger har hjälpt jättemycket.

    Under tiden som det värsta läker ut kan jag rekommendera spinning. Vet att alla inte gillar det, men för mig har det varit ett sätt att få in svettig och effektiv konditionsträning trots hälsporren.

  2. Med risk för att låta lite bestämd och ”mammig”…, men: Sluta promenera! Hälsporren kommer absolut inte bli bättre om du går så där mycket. Du måste spara på stegen. Och parallellt sätta in fler åtgärder (sulor, ev. tejpning, stretchövningar osv). Och alltid, alltid ha inneskor, helst foppatofflor eller liknande med bra stötdämpning. Strumplästen på klinkergolv är rena döden för hälsporren, även om det bara är korta stunder. Om inte tipsen ovan hjälper kan även jag rekommendera stötvågsbehandling via naprapat. Det gör ont men är effektivt!

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras