Frågor och svar om gravidmode

Hej! Fråga 1. Kan du tipsa om ditt bästa gravidmode? Är i 7:e månaden och har kontorsjobb med mycket möten, representation och människor med snygg/välvårdad stil. Gravidjeans och tunika är alltså inget alternativ… Skulle uppskatta tips på var man kan köpa lite mer dressade gravidkläder. Fråga 2. Vad tycker du om Prada som väskmärke?/Sofie

SVAR: Hej Sofie! Kul frågor, här kommer mina svar:
1. Mitt tips är att klä dig ungefär som du skulle ha gjort även när du inte är gravid. Med vissa justeringar förstås. Tajta plagg är nästan alltid att föredra, eftersom tältliknande klänningar och toppar mm gör att det blir helt oformligt. Magen ska vara din främsta accessoar! Du ska alltså framhäva magen istället för att dölja den. Det är det snabbaste sättet att förklara hur man bäst klär sig som gravid. Skjortklänning är praktiskt, bara att knyta skärpet ovanför magen! Empireskurna klänningar är också toppen, de har en passform som funkar utmärkt för stora magar.

Välj klänningar med stretchmaterial och åla i dig dem. Du kan bära de flesta ”vanliga” plagg ända tills sista veckorna, beroende på vilket material de har. Kappan är din bästa vän som ytterplagg, välj gärna en tunnare vårkappa, ett perfekt plagg för gravida. Jumpsuits är också ett välklätt och skönt alternativ (enda nackdelen är att man kissar mkt som gravid och det plagget är lite meckigt att ta av sig hela tiden…)

Du nämnde att ditt kontorsjobb kräver en representativ stil, därför rekommenderar jag att hålla dig till klänningar + kjol och topp. Helt enkelt för att det är enklast att hitta funktionella varianter av i gravidmodesammanhang. Det är ofta fint att markera magen strax under bysten (där magen brukar ta vid så där i peaken av graviditeten, i slutfasen hinner den sjunka ner lite grann eftersom barnet gör sig redo för ”avfärd”), kanske genom en empireskuren klänningsmodell (väldigt tacksam under hela graviditeten!), eller genom en pennkjol som du drar upp så långt. Asos har riktigt snygga gravidplagg, spana in deras utbud!

Glasögon och accessoarer är din bästa kompis, särskilt du som verkar vara höggravid just nu. Då är det perfekt att gömma trötta ögon bakom stora och coola solisar. Satsa även på vackra smycken och snygga handväskor så höjer du den välklädda statusen direkt.

Skor som gravid är ett känsligt kapitel. Tittar du på bilderna här så går de flesta i rätt höga klackar. Klart man får till en snygg outfit-känsla då. För mig var det dock en utopi under större delen av båda mina graviditeter! Visst, vill du vara snygg på bild kan det funka (du hittar mig till vänster på bilden ovan, hehe). Men i praktiken? Mina fötter svullnade. Det kan bli vingligt att hålla balansen på smala klackar med en del extrabagage i viktform. Sneakers är faktiskt inte heller så bra, för magen är i vägen när du ska knyta skorna. Jag skulle satsa på några snygga slip in-sandaletter till kontoret. Eventuellt ballerinaskor eller andra propra lågskor som funkar i kontorsmiljö. Och öppna sandaler på fritiden, kanske VANs.

2. Gällande Prada som väskmärke har jag inga större erfarenheter att dela med mig av. Jag är inte så dödsförtjust i Pradas väskor om jag ska vara helt ärlig. De har aldrig riktigt tilltalat mig, kanske för att jag uppfattat dem som ganska damiga och konservativa. Jag är mycket mer frälst i Pradas skosortiment däremot, där Miucca alltid tar ut svängarna rejält! Men gillar du Pradas väskor ska du förstås köpa dom. Och OM jag skulle köpa en Prada-väska, så kan jag överväga någon av dessa:

Liten rosa nylonväska, Prada, 5840 kr. Du hittar väskan här:

Svart crossbodyväska av skinn, Prada, 9450 kr. Du hittar väskan här:

Den här röda snyggingen är också wow! Quiltad mockaväska med silverfärgade detaljer, Prada, 20.800 kr, klicka här:

1 kommentar

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras