IPL, Restylane, värderingar och alternativa yrken

FRÅGA: Vad tror du att du hade arbetat med om du inte var journalist? En viktig värdering/ledstjärna du har? Har du provat IPL och i så fall vad tyckte du om behandlingen och resultatet? /Charlotte

SVAR: Vilka bra frågor!

Alternativt yrke istället för journalist: Jag hade säkerligen arbetat med form i någon…form. Alltså kreativa saker. Jag är egentligen inte utbildad journalist (har bara läst enstaka kurser) utan har gått eftergymnasial konstskola. Så att måla, rita, formge och pyssla med olika material mm hade förstås varit en dröm. Det är därför jag går bananas när det gäller pepparkakshus, att bygga pärlplattor med barnen eller göra egna konstverk/collage. Designa skor har också alltid varit något jag sneglat avundsjukt på. Jag har det kvar på min ”to do-list” faktiskt. Att designa skor innan jag dör!

Värdering/ledstjärna: Jag försöker i den mån jag kan undvika att jobba med/umgås med folk som beter sig som arslen. Eller som har främlingsfientliga/misogyna åsikter, är snobbiga/uppnästa och behandlar folk med längre rang illa. Det är liksom det grundläggande. Därför trivs jag extremt bra som egenföretagare och försöker ha så lite med andra människor att göra som möjligt. Det kan låta bittert, men så är det. Jag lägger energin där den behövs, på min familj och mitt jobb och dom jag älskar. Och lär jag mina barn grundläggande värderingar. Det är inte så jäkla krångligt egentligen, utan handlar om enkla saker som att de ska lära sig pengars värde, plocka undan tallriken efter maten, bädda sina sängar, tvätta händerna före och efter maten, tacka för presenter, inte döma folk efter hudfärg eller status osv. Att man ska dela med sig till de som inte har något och att det finns folk som sitter i rullstol och de är likadana som vi bara det att de sitter i rullstol. The basics.

IPL har jag testat men nu var det massor av år sedan, på Spa by Us. Ingen jättebehaglig behandling, det blixtrar till rejält och nyper till i huden. Jag gjorde det mot mina ytliga/synliga blodkärl som jag har runt näsan. Samt mot rodnad/pigmentfläckar på halsen. Ja, det hjälpte tillfälligt men man behöver upprepa såna här behandlingar för att det ska ge effekt på sikt. Jag har inte testat det så pass regelbundet för att kunna ge mer korrekta omdömen än så.

Hej! Vad tycker du om Restylane i kinderna för att lyfta & se yngre ut? /Mia

SVAR: Hej Mia! Det är svårt att ge generella svar på såna här frågor. Allt handlar ju om dina egna förutsättningar, dina förväntningar samt VEM som ska utföra ingreppet. Har kliniken/behandlaren lång erfarenhet av detta? Finns det säkerhetstänk/kunskap på salongen? Du kan läsa mer om vilka viktiga saker du själv har ansvar för att reda på INNAN såna ingrepp här (mycket viktigt inlägg!). Görs det bra kan resultatet bli väldigt fint! Jag har testat fillerinjektioner i kinderna och fått mycket gott resultat, men nu var det säkert fem år sedan. Jag är av naturen utrustad med rätt höga kindben så har inte tänkt så mycket på det, men med åldern så ”faller” ju delar av ansiktet på grund av försämrad elasticitet så jag kan absolut tänka mig att göra det igen. Jag är överlag rätt positivt inställd till behandlingar som inte är permanenta, just för att det finns möjlighet att justera eller helt enkelt strunta i att upprepa behandlingen om det skulle visa sig att resultatet inte alls blev som förväntat.

Bild från en plåtning i höstas med Sabina Dufberg, för Johnells.

1 kommentar

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras