Vår nya familjemedlem: en kattunge!

I fredags fick vi äntligen hem vår kattunge efter månader av spänd förväntan. Att skaffa katt har tagit betydligt längre tid än vi kunde ana. När vi bestämde oss för att bli med husdjur för något år sedan började jag och maken spana efter lämpliga kattraser som skulle passa både vår familjs behov och förutsättningar men även att just den kattsorten skulle trivas bra hos oss. Valet landade på en Brittisk korthår, som är en lugn och kelig ras som gillar att vara inomhus. Det finns säkert massor av fördelar med utekatt också, men både jag och min man har erfarenhet av utekatt och där vi bor är en spännande miljö för katter men också en farlig sådan med bilväg precis invid oss plus många andra stora och aggressiva utekatter.

Vi valde Tazzamores som uppfödare efter att ha fått många positiva rekommendationer om Marianne och hennes katter. Och så har vi besökt henne och hennes katt-team, bland annat de stora och pampiga hankatterna som är pappor till många av de söta kattungarna.

Brittisk korthår är en väldigt populär ras och väntelistan är lång för att få en kattunge, så det gäller att ha tålamod. Vi hade tänkt tajma kattungen som present till våra tvillingar som fyller år i början av maj, men eftersom kattungar inte ska lämnas bort till nya ägare förrän de är 12 veckor så fick vi ge oss till tåls tills i fredags alltså.

Lilla Mini (som hon än så länge heter, hon är döpt till det och en massa andra långa och krångliga fina namn, hon har en imponerande stamtavla) protesterade lite på bilresan hem från Uppsala. Och hon agerade lite vilset och förvirrat i början här i sitt nya hem. Förstås!

Men nu har vi haft henne i två underbara dygn och det är en pigg, nyfiken och ljuvlig liten kisse.

Vår dotter Elsa grät av glädje i fredags när de såg överraskningen. Vi har konsekvent sagt nej till katt då hon tjatat. Nu har hennes dröm gått i uppfyllelse! Killarna blev också förtjusta, men det märks klart och tydligt att det här kommer att bli Elsas katt. Hon har lekt med henne oavbrutet, klappar henne, visar henne viloplats, kattlådan, matplatsen och har stort tålamod med henne. Så gulligt!

Inför ankomsten av kissen rustade vi oss med mängder av prylar från Arken Zoo, som bland annat ett högt klätter/klösträd från Little & Bigger (som lilla Mini redan älskar! Men hon har ännu inte vågat sig upp till högsta platån) leksaker med kattmynta, matskålar, transportbur, en liten korg med mysig bädd (den har hon hittills nobbat dock, haha, vill bara sova på konstiga ställen hittills), mängder av näringsriktig mat, både torrfoder och blötfoder och en kattsand från Compact Care Sensitive som är särskilt bra för små kattungar.

Jag var mest orolig över lukten från kattlådan, men jag kan säga att lilla Mini har hunnit göra både nummer 1 och 2 några gånger sedan sin ankomst och det luktar faktiskt ingenting – än så länge! Nu har vi förstås tömt, men det hann ändå ligga där prydligt nedgrävt ett tag innan vi upptäckte det.

Hela familjen ser fram emot många år av äventyr när lilla kissekatten ska utforska livet i vår närvaro. Vilken lycka!

I SAMARBETE MED ARKEN ZOO

3 kommentarer
  1. Gud vilken goding!

    Vi skaffade också katt för ett år sedan, en ragdoll som är sjukt söt 😁
    Vi skaffade även en katt låda som rengör sig själv. Man tömmer 1 till 2 ggr i veckan. Den luktar inte heller och den är alltid fräsch för katten.
    Rekommenderas 👍

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras