Invigningsmingel dressingroom

I torsdags hade jag ett intimt invigningsmingel för mitt dressingroom. Jag hade bjudit in några väninnor för att fira både det faktum att det var Sveriges Nationaldag, att sommaren äntligen är här och att min stora walk-in-closet är färdig efter alla dessa år.

I vanlig ordning så kraschade logistiken i mitt schema och de planerade snittarna jag hade tänkt fixa hann jag överhuvudtaget inte göra. Då tänkte jag köra plan B och köpte färdiga snittar, frysta, som bara skulle tillagas i ugn. Men dessa brände jag då jag stod i duschen, haha. Så det blev plan C med snabba snacks som krävde minimalt fixande, alltså prosciutto, ost, chips, godis och munkar. Typ. Min somriga klänning (som knappt syns på bilderna pga var värdinna och tog inga bilder på mig själv…) är otroligt skön då det är så här varmt och kommer från Culture.

Vi drack både vanlig och rosa champagne! Ska det firas ska det givetvis göras med stil! Jag bjöd på André Clouets Silver Brut, som är en naturlig champagne, alltså helt utan tillsatt socker. En torr och perfekt aperitifchampagne. Roséchampagnen från samma märke har en fantastisk flaska (ja, den är god också) och just dessa flaskor passar så bra in i vinkylen i mitt dressingroom. De charmiga uppläggningsfaten av keramik är handgjorda från två duktiga tjejer som driver Happy Clay som ligger här i Norrviken. Champagneglas från Villeroy & Boch.

Vinkylen är liten och smidig och kommer från vinkylen.se. Älskar att ha en vinkyl i mitt dressingroom! Dels för att det är flott att kunna förvara rosa champagne i den, men även passande för Pepsi Max eller mineralvatten, som igår då det var så himla varmt och då kändes det lyxigt att kunna ta fram en flaska kylt vatten och servera. På krokarna bredvid vinkylen har jag hängt champagneglas. Fototapeten i bakgrunden kommer från Midbec/Engelska Tapetmagasinet.

Vi började minglet utomhus på vår altan med sjöutsikt eftersom det var nästan tropisk hetta. Där fläktade det skönt! Härlig bild på min kompis Jenny och Anna Sahlene (som kom direkt ifrån Nationaldagsgaloppen).

Uppe i mitt dressingroom var det inte lika svalt… Måste kanske investera i AC upp dit? Jag körde lite stylingtips till min nyfikna men också krävande och rätt kritiska publik, haha – man ser skepsismen i Doreens och Evas ögon på bilden uppe till vänster. Doreen kom direkt från scen efter att ha uppträtt i Edsbergsparken här i Sollentuna. Sedan prövade gästerna lite skor och kläder och körde spontan catwalk inne på den vita fluffiga heltäckningsmattan. Skådespelerskan Caisa Ankarsparre tog lite bilder på altanen som kommer att vara med i en pyttekort sekvens i nästa Hamilton-film. Jag fick jättehärliga presenter av mina väninnor bestående av bubbel, bubbel, bubbel och lite ginger-snacks! Men den bästa gåvan var förstås att få liten egentid med dessa kvinnor och skvallra, skåla och skratta tillsammans. En bra start på sommaren!

Spegeln har jag dekorerat med konstblommor från Artflowers. Klänningen med CHIC-omslag specialsydde Ida Lanto till mig för en CHIC-gala för några år sedan. Eftersom jag behövde lite fler sittplatser än vanligt till minglet så tog jag upp några fåtöljer och sittbänkar. Den vita tjocka heltäckningsmattan är från Kilands (och är tung som ett piano gjort av massivt stål typ, tog tre män och en kvinna att släpa upp schabraket till tredje våningen).

Gästerna fick varsin liten goodiebag med min och Sabinas senaste bok, läppglans från Clarins och Lumene, hydration cream från Lumene och 3-in-1 stick från Pür. Nu är jag helt slut och min man har sagt att det är karantän på att nämna ordet ”dressingroom” på några dagar/veckor, eftersom han tycker att jag blivit manisk… Haha.

 

5 kommentarer
  1. Alltså vilken DRÖM till walk in closet du har Charlotta! Måste önska mig en sådan i 40-årspresent av maken! Varifrån kommer själva garderobsinredningen? Du kanske har nämnt det men hittar inte info. Kram Monika

    1. Hej Monika! Garderobsinredningen kommer från Elfas nya serie Décor, jag ska blogga mer utförligt om det senare men har inte kunnat göra det tidigare eftersom det varit hemligt pga lansering mm. Kram C

  2. Älskar! Att du har invigning och mingel i ditt dressing room! Jag tänker också på den bästa reklamen ever, när Carlsberg öl gör reklam och en man har ett kylskåp i sin garderob. Klassisk!

    1. Haha, jag tänkte faktiskt på samma sak när jag bestämde att ha en vinkyl i mitt dressingroom. Varför inte, liksom? Det blev otroligt uppskattat och jag är säker på att jag kommer att köra massor av spontana förfester då jag och väninnorna ska fixa oss inför fester och middagar framöver här inne!

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras