En helt perfekt midsommardag och afton

Vackert väder på midsommar, jag kan inte minnas när det hände senast? Vi firade hemma hos oss med delar av släkten – en lugn och mysig tillställning, precis som vi hade önskat oss. Jag och min familj och så svärfar, min mamma, min mans syster och hennes familj med två barn. Både lunch och middag avnjöts på altanen, vilken lyx att kunna sitta ute på midsommar!

Jag hade på mig en skön klänning från Culture och tofflor från Shepherd. Det var den avspända looken i förrgår, med knappt någon makeup och uppsatt hår (med lååång utväxt, I know, men så stressig period just nu att jag inte riktigt hinner prioritera frisörbesök eller annat).

Makens traditionsenliga räktårta!

Min dotter Elsa hade på sig sin fina citronklänning från Cubus, 149 kr, du hittar den här

Barnen fick jordgubbsbål toppad med sockervadd (alltid succé med sockervadd) och vi vuxna drack champagne från André Clouét vid ankomst. Förutom min svägerska Carro som är gravid och skålade i alkoholfri jordgubbsbål. De stora glasen är från Jotex.

På lilla runda bordet ställde jag en vas med egenplockade rosa buskpioner från vår trädgård. Vasen hittar du på Jotex här! Utemöbler från Brafab. Krukorna är från Jotex, du hittar dem här och här. Den gröna glasvasen kommer från House Doctor. Kuddar från Jotex. Konstväxter från Artflowers.

Det var så varmt och soligt på sjöaltanen att vi var tvungna att sätta upp ytterligare ett parasoll. Men eftersom foten till parasollet är trasigt kom jag på följande kreativa lösning: att surra fast det vid altanräcket! Maken blev väldigt nöjd. Alla blev väldigt nöjda. Utom min mamma som ville åt ännu mer sol och tog på sig en pläd för att hon tyckte det var kyligt redan klockan fyra på eftermiddagen (jag brås på henne, haha).

Jag hann tyvärr inte duka klart innan denna bild togs på dukningen, pga bestick som fortfarande låg i diskmaskin mm (lite stressig roll som värdinna för 11 pers, ni som vet vet), därav denna halvfärdiga bild. Men jag körde i alla fall layering med dubbla dukar (både vanlig duk och löpare), samt en mix av handplockade växter från trädgården varvat med konstblommor från Artflowers i mitten (den stora härliga vasen hittar du här på Jotex). Vinglasen är från Zara Home och tallrikarna arvegods. Tygservetter från Jotex, klicka här. SÅ mycket finare med tygservetter då man ska duka fint! Duken går att torka av enkelt och är från Hemtex.

En underbar midsommar helt enkelt som slutade rätt tidigt, runt elva på kvällen. Sedan var både värdparet, gästerna och alla barn slut som artister. Vad hittade ni på?

 

1 kommentar

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras