Så glamourpimpar jag altanen

I SAMARBETE MED JOTEX

Det finns inget som är härligare än att förstärka sommarkänslan genom att hänga på altanen. Just denna sommar har det ju tyvärr inte varit lika tropisk känsla som förra året, men det är enkelt åtgärdat genom att bunkra upp med plädar och filtar! Och värmelampor, förstås. Jotex har massor av fina möbler och accessoarer till din uteplats, kolla in deras utbud här (dessutom är flera saker på rea nu!). Kanske har du redan bra möbler till din balkong eller altan, men med hjälp av accessoarer och några stylingtips så är det enkelt att förnya!

Precis som med kläder gillar jag att låta textilier och accessoarer få sätta prägel på inredningen, så kan man enkelt ändra atmosfär och känsla efter humör (och väder, förstås). Ibland vill jag ha lite mer rustik känsla, som i denna styling, klicka här. Och andra gånger vill jag ha en lite mer romantisk glamour-feeling på altanen – med rosa inslag, som på dessa bilder.

Mina tips för att glamourpimpa altanen

• Tänk färgkodat. Håll dig till max tre färger, varav en är mer dominant. Plocka in den färgen på kuddar, plädar, blommor och dukar, eller porslin. Jag har valt rosa, grått och vitt/naturfärgat.

• En arrangerad blombukett sätter ribban för en vacker centerpiece. Kosta på dig en maffig snittblommor-bukett från din florist, eller plocka direkt ifrån din trädgård. Eller gör som jag: köp konstgjorda växter så slipper du tänka på att vattna och de håller sig spänstiga och fräscha HELA sommaren (år efter år!). Mina är från Artflowers. Den stora runda, härliga blomvasen kostar 599 kr (klicka här!).

• Var inte rädd för att använda rosa. Det ger direkt en varm och mysig känsla som är lite mer glamourös än de naturfärger som de flesta har på uteplatsen!

Kuddfodral, 3-pack, 199 kr, klicka här. Rosa sittdyna, 99 kr, klicka här. Zickzackmönstrad pläd, 149 kr, klicka här. Puderrosa tygservetter, 99 kr/4-pack, klicka här. Rosaspräckligt kuddfodral, 59 kr, klicka här. Bubbelgumsrosa kuddfodral av sammet, 69 kr, klicka här.

• Blanda olika material på textilierna. Samma regel som när du kontraststylar kläder! Alltså, ta gärna in sidenliknande material (som duken jag har på bilderna, kostar från 79 kr, klicka här) och varva med bomull, lin och virkad, grövre textur.

• Många flaskor, vaser, urnor och krukor ger en lyxig känsla! Snåla inte på antalet – ju fler, desto bättre. De får gärna vara i olika höjder, storlekar, färger, material och silhuetter.

Stor vit urna på fot, 244 kr, klicka här. Grå, betongliknande kruka, 349 kr, klicka här. Rund glasvas för blommor, 209 kr, klicka här. Extra stor, ljusgrå kruka med fat, 419 kr, klicka här. Hög liten glasvas, 65 kr, klicka här. Hög vas av aluminium, 419 kr, klicka här. Liten, rund, vit kruka, 174 kr, klicka här.

• More is more-regeln gäller även för kuddar. Du kan i princip aldrig ha för många kuddar på en uteplats! Gör inget om de är i olika storlekar, utföranden och stilar. Bara kul att blanda. Men försök att hålla dig till max tre färger i ton-skalan så blir det inte så rörigt.

• Tygservetter är ett måste om du ska servera mat. Dels för att de inte flyger iväg lika lätt som pappersservetter, men även för känslan och estetikens skull. Linservetterna på bilderna kostar bara 89 kr för ett tvåpack (klicka här!), så passa på att köpa en rejäl uppsättning när du ändå är i farten!

Grå vas/kruka, 419 kr, klicka här. Ljusgrå kruka, 499 kr, klicka här. Stor, naturvit urna, 244 kr, klicka här.

2 kommentarer
  1. Så otroligt fint! Du har säkert skrivit det tidigare, men hittar inte… Varifrån kommer själva utemöblerna? Ser dem inte på Jotex hemsida?

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras