Exempel på mitt helgmys

För att hålla ihop alla saker i huvudet just nu av jobb, materialval inför vissa renoveringar/husfix, samt underhålla smått uttråkade barn under sommarlovet så försöker jag hålla mig till följande ”regler”:

Färgval till ommålning av vissa rum samt scrolla igenom hundratals tapeter… En riktig prövning för äktenskapet!

• Vila mycket – vilket i mitt fall innebär att inte behöva stressa upp tidigt för att få iväg barn till skolan mm. Det blir en del sköna sovmorgnar, vilket ger effekt direkt måste jag säga! Inte sova till elva alltså, men till nio, värsta lyxen.

• Äta och dricka gott. Alltså inte enbart svinonyttigt, men sådant jag verkligen gillar. Att selektivt välja ut sådant jag älskar i matväg. Som igår, då blev det carpaccio, ruccola, balsamvinäger, lite parmesan + manchegoost bredvid + lite smördegssnittar med spenat. Och så Prosecco + cola light till. Lagom mängder, maximal njutning! Många äter carpaccio som förrätt men jag och min man tar lite mer och äter det till huvudrätt.

• Motionera dagligen. Vissa dagar är det trädgårdsarbete. Andra dagar är det löpning. Eller så springer jag bara runt i huset eller på ärenden helt enkelt. Jag får rätt enkelt ihop 10 tusen steg om dagen på att inte göra något särskilt. Men så har vi ju tre våningar i huset också (eller 4 med källaren…)!

• Gosa med katten. Och barnen, förstås. Vår kattunge Molly har verkligen en avstressande effekt – på oss allihopa.

Molly lägger sig och slaggar exakt överallt! Som här, bredvid House Doctor-vasen (som hon än så länge inte har vält…).

Hur ser ditt helgmys ut?

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras