Mexikansk och sydamerikansk fest

Jag njuter just nu av semester på hemmaplan, vilket innebär dopp i ljumma sjön precis här vi bor, dopp i vår tillfälliga pool och en del fester och middagar hos kära vänner. Helt underbart ljuvligt! Särskilt nu då det äntligen blivit lite värme á la sommaren 2018 igen.

Observera classy photobombing i bakgrunden…

Häromdagen var vi på fest med sydamerikanskt tema hos våra grannvänner. Eller – egentligen var det mexikanskt tema från start men sedan vidgades det till sydamerikanskt tema. Och då kan ju vissa vänner av ordning konstatera att Mexiko faktiskt inte tillhör Sydamerika utan Nordamerika, vilket är helt korrekt. Så egentligen borde väl festen ha latinamerikanskt tema… Jaja. Whatever.

Lenas fantastiskt vackra, rikligt broderade klänning har hennes mormor köpt i Mexiko någon gång på 40-talet!

Roligt hade vi i alla fall och alla tolkade som ni ser temat på sitt vis! Värdinnan Kattis hawaiianska dress vete fasen, haha. Å andra sidan tillhör ju Påskön Chile, som min chilenska väninna Amalia glatt upplyste mig om. Det var inte helt lätt att jaga maskeradutstyrslar mitt i semestern men alla gjorde så gott de kunde.

En av kvällens värdar: Don Magnus!

Jag personligen älskar ju temafester och tycker det ger allt en extra dimension! Jag var utklädd till mexikanska konstnären Frida Kahlo, vars tragiska livsöde har fascinerat mig sedan länge. I håret hade jag konstblommor från Artflowers.

Min man avskyr maskerader men lät sig få en präktig mustasch ditmålad i alla fall.
Unibrow FTW!
Familjen Rugner körde på native american-looken och hade jagat runt svettiga i Täby strax innan efter vettiga attribut. Imponerande!

Maten var förstås temaenlig och vi bjöds på chiligryta, tacos, gazpacho och ceviche. Till efterrätt hade jag gjort en kolasemifreddo med smak av dulce de leche. Och så gjorde jag kaktusmaränger till. De blev mer roliga än goda då den gröna karamellfärgen smakar illa. Vi drack Corona med lime, Margaritas och rosévin.

En underbar kväll med 22 personer, där barnen också var med. Och så fick några av barnen övernatta i ena parets studsmatta som de täckte över med pressenning (mot myggen). Hur mysigt som helst!

Mickes mustasch var dock inte ditmålad utan äkta. Respekt!
Poolpartyn är liksom de bästa av partyn om man frågar barnen. Vi började redan kl 16 och då var det hur varmt som helst!
Kattis vackra, marockanska mosaikbord kommer från butiken Spiti och jag vill ha dem allihop!

Tack familjen Lejelöv och Stålhammar för fantastiskt fint och generöst fixad sommarfest!

1 kommentar

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras