Skön vistelse på Thoresta Herrgård med väninnan

I SAMARBETE MED THORESTA HERRGÅRD

I helgen var jag och besökte Thoresta Herrgård med min väninna Kattis. Vi kan ha prickat in en av de där riktigt fina, sista sommardagarna för denna säsong. Det var 24 grader och sol och vi anlände på eftermiddagen och möttes av denna njutsikt:

Vi var placerade i annexbyggnaden Ören, som är en lyxig villa en bit ifrån herrgården där det finns en mysig utomhusbubbelpool, bastu, brygga och ett gäng faciliteter.

Egentligen var vi här för att fira Kattis som fyllt år (fast hon fyllde i juni…) men mest firade vi vår relativt nyfunna vänskap och det faktum att vi ville suga musten ur de här sista sommardagarna.

Vi började med lite bubbel och snacks med charkbricka, nere vid bryggan. Det kändes som om vi var utomlands!

I Ören finns ett stort kök där gästerna kan gå och ta kaffe när de vill. Kylskåpet var även fullmatat med öl, läsk, vin, bubbel, vatten och all tänkbar dryck. Bara att skriva upp vad du tar. Tanken är att det ska kännas som hemma, förklarade personalen.

Här står Kattis och poserar från övervåningens balkong (vi var inackorderade på övervåningen i Ören, där det finns ett fåtal rum).

Vilken lyx att få prata ostört i flera TIMMAR på en brygga, med sin väninna. Utan barn som frågar när det blir mat, utan stress och press. Bara få snacka skit, sola lite och umgås. Äkta kvalitetshäng. Blir ju inte så mycket av den varan tyvärr i den vardag vi båda lever, så vi passade på att maxa totalt och verkligen gå igenom livets alla ämnen.

Till slut blev det lite för varmt så vi bestämde oss för att bada. Det var dock skitkallt i vattnet! Jag fick en chock. Hade läst på lite dåligt och trodde att detta var en sjö, men eftersom vattendraget tillhör Mälaren så blir det ju kyligare än i den lilla pölen Norrviken hemma där vi bor.

Kattis har fuskat med sin imponerande solbränna, den är införskaffad utomlands, på franska Rivieran för några veckor sedan.

Efter några timmar blev det lite mulet och kyligare emot kvällen. Då svepte vi handdukarna om oss och kollade in roliga klipp på Youtube. Vi ville dock inte riktigt lämna brygghänget än.

På vårt rum stod denna vackra blombukett.

Ombytta och klara för kvällens middag! Vi fick skjuts till middagen med herrgårdens bil, eftersom vårt boende låg en bra bit bort från huvudbyggnaden, alltså själva herrgården. Jag hade på mig min rosamönstrade långklänning från By Timo. Väska från Beck Söndergaard. Pumps från Rizzo. Kattis helt fantastiska kjol kommer från Tara Jarmon och är köpt i Monaco, när hon var där på semester.

Femrättersmiddag som inkluderade svartrot med brynt smörskum och älvdalsrom, variation på rödbeta, gårdslamm med grönkål, friterad örtklimp, ost med svartvinbärscrisp (helt otroligt gott, mycket ovanlig smakkombo!), variation på jordgubbar med fläder. Efter det var vi rejält mätta och begav oss hemåt. Den sköna dubbelsängen väntade.

Så här stillsamt såg det ut strax innan vi somnade. Sommarsverige då det är som allra vackrast.

Morgonen efter var det också vackert väder, men tyvärr kunde vi inte stanna så länge. Dags för hemfärd, but first HOTELLFRUKOST! Thoresta hade dukat upp med nybakta scones, olika sorters bröd, scrambled eggs, bacon, våfflor, färsk frukt, yoghurt och massor av pålägg. Vi var dock rätt mätta fortfarande från gårdagens femrättersmiddag så vi gick inte all in på frukosten.

Tack för denna gång, Thoresta Herrgård! En urmysig vistelse. Så lyxigt att få umgås med sin väninna och liksom stoppa tiden, om än bara för ett dygn. Bli bortskämd, äta gott, få prata utan att bli avbruten, bli omhändertagen och slippa…städa.

ERBJUDANDE! 15% RABATT PÅ THORESTA!

Blir du sugen att göra som vi och besöka Thoresta Herrgård med en väninna (eller din man, eller din mamma eller kanske med hela familjen)? Jag tycker du ska passa på att boka nu och få till någon härlig vistelse innan sommaren är slut. Perfekt sätt att ladda batterierna på innan höstens alla måsten kickar igång.

Jag kan erbjuda dig en exklusiv rabatt som ger dig 15% på Thorestas herrgårdspaket om du uppger koden THORESTA då du bokar. Erbjudandet gäller under augusti-september. Här kan du läsa mer och boka!

I SAMARBETE MED THORESTA HERRGÅRD

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras