En bra outfit börjar med bra ordning i garderoben

Äntligen höst så att man får ta på sig lite anständiga kläder igen! Så tänker i alla fall jag. Missförstå mig rätt nu, jag älskar förstås sommaren med dess kravlösa inställning till allt som har med modemåsten att göra. Räck upp en hand, ni som – liksom jag – har hasat runt osminkad i tio veckor i slappa maxiklänningar (med bikinis till underkläder) och Birkenstocks på fötterna.

Och just denna välbehövliga paus gör det så mycket roligare att återigen få komponera och planera välsittande och kreativa outfits inför höstens alla möten. Oavsett om det bara är dig själv du ska möta (i spegeln) är det viktigt att bära kläder du själv känner dig trygg och snygg i. Därför är jag så stolt och nöjd över denna lyxiga walk-in-closet (som korrekt kategoriserat faktiskt är ett dressingroom) från Elfas nya Décor-serie!

Garderobsinredningen från Elfa Décor kommer i vitt eller grafitgrått. Det vita blev fint till takets rosa färg tyckte jag. Vit heltäckningsmatta från Kilands mattor och spegel med lampor från Sminkspegel.

Utan en välsorterad och funktionell garderob är det svårt att välja ut fina outfits! Tänk dig själv om du ska laga mat och någon liksom har kastat in råvaror lite random i kylskåpet (och vissa färskvaror råkade visst hamna i skafferiet)? Det skulle ta tid att hitta vad du behöver, inspirationen skulle förmodligen tryta och risken är att det slutar med att du tar den enkla lösningen: det som är närmast.

Fint med en liten ansiktsspegel och söt hylla. Den kan du också få som tillval i Elfas Décor-serie. För att inte tala om de fantastiskt praktiska smyckeslådorna!

Samma sak är det med kläder och accessoarer. Du behöver struktur över det du redan äger. Underlätta för att kunna kombinera de plagg och skor/väskor/smycken du har (och slipp fadäser med att köpa nytt, när du troligen redan har mängder av snarlika plagg hemma redan, fast undanstuvade).

Det urgulliga konsol-spegelbordet kommer från Wohnzimmer och blommorna är från Artflowers.

Få saker gör mig så exalterad och tillfredsställd som när jag får sortera och skapa ordning i mitt vardagskaos. Livet är tillräckligt jobbigt som det är. Jag behöver inte addera ytterligare frustration och ångest över att inte hitta, eller hamna i tidsnöd när jag ska göra en så enkel (men lustfylld!) sak som att välja vilka kläder jag ska ha på mig.

Min walk-in-closet är ren förvaringsporr från Elfa Décor. Här får jag en strukturerad överblick över det jag har, vilket innebär att jag snabbt kan sätta ihop mängder av outfit-kombinationer i huvudet (som jag sedan testar IRL).

OK, jag kanske inte använder alla dessa högklackade skor dagligen, men faktum är att jag börjat använda mina vackra heels betydligt mer frekvent nu, sedan de exponeras så här tjusigt med Elfa Décors displayhyllor! Har man snygga, sexiga skor kan ju resten av outfiten vara rätt så simple, typ ett par jeans och en grå, oversized tröja. Klart.

Yes, jag är team skor och inte team väskor. Men just nu är det faktiskt köpstopp på skor för mig! Fler handväskor är dock något jag gärna tänker investera i denna höst…

Smidiga displayhyllor och ett flexibelt system som innebär att jag kan flytta och justera hyllorna efter MINA behov. Sådant gillar jag!

Hej garderoben, jag tror jag flyttar in här i höst!

En helfigursspegel är ett måste! Du behöver inte ha den i din garderob (om den inte får plats där), men någonstans i huset bör en helfigursspegel finnas. Då kan du se hur din tilltänkta outfit ser ut från topp till tå och även från andra vinklar. Här handlar det inte om att spana in din kropp (och komma med åsikter om den), utan nu är fokus på hur helheten av denna klädkombination blev.

Vill du veta mer om hur du organiserar din garderob? HÄR får du 12 oumbärliga tips!

Foto Pavel Maira

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras