Snabba kanelbullar på pinnbrödsdeg

Vi krämar ut det sista av sommarlovet här i huset. Idag bakade jag med småttingarna (tvillingarna, som är 9, och deras kompis). Det har blivit en del bakning i sommar, särskilt på slutet när vädret varit instabilt. Idag var det dock inte superdåligt väder och kidsen ville gör kanelbullar. Jag hade ingen lust att stå inne och kämpa med deg som ska jäsas och passas och krånglas, vilket tar en halv evighet. Så jag gjorde en kompromiss – snabba kanelbullar på pinnbrödsdeg! De är busenkla att göra, låt barnen vara med. Och så går det fort vilket är en jäkla bonus. Minus? Ja, de är förstås inte liiika goda som riktiga kanelbullar utan lite torrare i konsistensen. Men pudrar man över lite florsocker då allt är klart så slinker de ner ändå… Och alltid kul med saker man får äta på pinne givetvis!

Elsas klänning kommer från Cubus, helt galen rea på den nu, du hittar den här! //adlink

Här kommer receptet!

Snabba kanelbullar på pinnbrödsdeg

7 dl vetemjöl
1,5 tsk salt
75 smör
2,25 dl mjölk
1,5 tsk bakpulver

Till kanelsockergeggamojan: 120 g smör (typ). Socker + kanel (vet inte mängden exakt, du får liksom välja själv hur sött och kaneligt det ska bli! Snåla inte, är mitt tips). Vill du ha lite mer umpfh i geggan smyger du ner lite mald ingefära.

Gör så här: 
1. Låt smöret bli rumsvarmt och mjukt. 2. Mät upp de torra ingredienserna i en skål. 3. Blanda ner de mjuka smöret och mjölken i skålen. 4. Knåda, min vän, knåda. Du kan få justera lite med mjölmängd mm om det blir för kladdigt. Degen ska bli smidig. 5. Rör ihop smör/kanel/socker-geggamojan. 6. Kavla ut en avlång platta. 7. Bre på geggamojan och rulla ihop plattan, precis som då du gör vanliga kanelbullar. 8. Skär ut små kanelsnurror. 9. Stick igenom en grillspett av trä genom snurrorna, tre stycken på varje pinne. 10. Lägg kanelåttorna på bakplåtspapper. 11. Pensla på ett uppvispat ägg. 12. Tjonga in i ugnen på cirka 210-225° (beroende på hur varm ugn du har, vår är varmluft och det räcker ofta med 210° då) i tio minuter, sen är de klara! 13. Sikta över lite florsocker.

Se bara till att kidsen inte springer omkring med de vassa träpinnarna och sätter dem i halsen…

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras