Paddeltur hos Sollentuna Kanotklubb

September inleddes genom att paddla med barnen vid vår ”egen” sjö Norrviken, som ligger precis där vi bor (det är Norrviken vi ser varje morgon vi vaknar och varje kväll innan vi somnar).

En riktig ynnest att bo nära detta!

Vi valde två kanadensare och tvillingarna och deras kompis tyckte det var sååå roligt! Däremot var de inte så tekniskt bevandrade än gällande paddeltekniken, så när vi kom runt udden där det blåste upp så gick det inget vidare, haha…

Vi fick låta vågorna ta oss till bryggan där vi brukar ta ett dopp och där käkade vi medhavd picknick. Sedan fick killarna vakta ena kanoten medan jag paddlade tillbaka med den andra (i kraftigt motvind, bra träning för gäddhänget vill jag lova!). Och sedan promenerade jag tillbaka till vår brygga och plockade upp den andra kanoten som jag och dottern Elsa paddlade tillbaka med.

Elsa var grymt duktig på att paddla och gjorde precis som hon blev instruerad. Vi bestämde att det här ska bli vårt nya ”Mamma-Dotter”-nöje på helgerna framöver.

Några änder såg vi också.

Det är väldigt fridfullt att paddla och barnen får en fysisk närhet till naturen på ett sätt som de inte får annars, när vi bara ser vattnet på avstånd. Så glad att vi bor nära vattnet och har Sollentuna Kanot på promenadavstånd.

Om vädret håller i sig och är så här härligt i september ser jag fram emot fler paddelturer. Man kan hyra SUP också vilket vi testade i sommar, jättekul!

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras