Visa vad du kan!

Just nu är jag uppe i ett tidsslukande hemsidesprojekt som stjäl både delar av mina dagar men främst mina kvällar och en del av nätterna. Det är en del inom mitt företag jag håller på och gör om och som vanligt tar såna där relanseringar eller nysatsningar mycket mer tid än man trodde från start…

Parallellt med detta har jag blivit peppad av en fantastiskt bra och enkelt skriven bok om kreativitet. Den heter ”Visa vad du kan” och är skriven av Austin Kleon. Jag brukar tycka att såna där självhjälpsböcker för egenföretagare är fulla av förutsägbara floskler och en massa svammel, men inte denna. Den är kort, koncis och kul. Och full av riktigt bra tankeställare! Kleons devis är att du inte ens behöver vara expert på det du gör, utan amatör duger rätt bra det med. Men engagemanget behövs. Och du måste hitta en plattform där du kan vissa detta engagemang. Därav boktiteln Visa vad du kan. Ett kapitel i boken handlar om att förvandla ditt flöde till kapital. Där har Kenneth Goldsmith sagt följande kloka citat: ”Om du arbetar på något en stund varje dag har du i slutändan något som är mycket gediget.

Ett annat favoritcitat ur boken!

Det fick mig att börja fundera över mina egna styrkor. Vad kan jag? Jo, jag kan storytelling. Jag kan berätta underhållande saker som får folk att lyssna. Antingen genom tidningar, blogg, rörligt eller på event. Om vi bara tar tidningar som ett exempel så räknade jag ut att jag har varit med och producerat över 1000 tidningar under min karriär. Här nedan ser du ett axplock av dessa tidningar. Något omslag du känner igen?

I boken står också om den plågsamma insikten att det inte handlar så mycket om knep för att sälja sig själv. Stirra dig inte blind på den typen av marknadsföring. Fokusera istället på att bli jävligt bra på det du gör – slipa dina erbjudanden/tjänster. Till slut kan folk inte undvika dig. Sedan kan du förstås underlätta synligheten genom att finnas på internet (det står mycket om det i boken, att du måste vara SÖKBAR).

Vad är du bra på? Hur visar du vad du kan? Berätta!

 

1 kommentar

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras