Ny säsong och ny hårfärg!

Lagom till hösten tyckte jag det var dags för en ny hårfärg. Jag har haft mitt platinablonda i många år nu och älskar verkligen den vita och kalla nyansen. Med hjälp av silverpigmenterade schampo- och balsamprodukter har jag lyckats manövrera bort det gul/guldiga som annars lätt uppstår mellan frisörbesöken. Men jag ledsnade på den lite deppiga utväxten som blir så markant när håret är så här ljust. Så jag sa till min duktiga frisör Sofia: ”Kan vi inte jobba MED utväxten istället för EMOT den?”.

Att färga håret på salong är tidskrävande procedurer som för mig som egenföretagare kräver att jag jobbar samtidigt…

Sagt och gjort, vi bestämde oss för att göra en mörkare, mer askblond nyans. Kallas även ”greige”, eller ”omvänd baylyage” på sånt där trendigt frisörspråk.

Utväxten gjordes ännu mörkare med en mörkt beige färg. Sedan ”drog” Sofia ut den beige toningen i resten av håret, men sparade vissa platinablonda slingor, för att skapa lyster och tredimensionellt djup, så att håret uppfattas som lite mer livligt med olika färger.

Jag blev otroligt nöjd! Den här nyansen känns chic och sofistikerad och passar utmärkt till de karriäraktiviteter jag har på gång i kalendern inom några veckor. Jag behövde något som kändes uppdaterat och fräscht.

Enda nackdelen jag kan komma på är att om jag inte håller efter färgningen av ögonbryn eller inte sminkar mig särskilt mycket så finns det liiiten risk att jag ser ut som Steven Tyler i denna hårfärg, hahaha!

Samma mamma?
5 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras