Höstrenovering, del 2: ljuvlig pedikyr

Att få choklad och cappuccino under sin behandling höjer förstås lyxkänslan!

Varje vår och höst skickar jag in kroppen på en renovering. Ja, ungefär som då man servar bilen. Då tar jag hand om sådant jag inte hunnit tidigare, för att få en liten boost inför den kommande säsongen. Jag har exempelvis bytt hårfärg nyligen inför hösten, vilket ni kunde läsa om här. Häromdagen var det dags för fötterna att få ett besök hos skickliga Jessica på Fotvårdsteamet som ligger på Sibyllegatan i Stockholm.

Som ni kanske minns från tidigare inlägg här i bloggen så förespråkar jag medicinsk fotvård framför mildare, vanliga pedikyrer och spabehandlingar. Det sistnämnda kan jag liksom fixa själv. Jag behöver skickliga, utbildade fotvårdsterapeuter som kan analysera fötterna, ta bort eventuella liktår, behandla mot nageltrång, svamp och annat snusk (om sådant skulle ha dykt upp). Ursäkta för uppriktigheten – men så är det ju! Fötterna utsätts för mycket belastning och annat, man behöver ta hand om dom. Eller rättare sagt – ett PROFFS behöver ta hand om dom.

Här lär mig Jessica att om man trycker försiktigt på ett ställe under foten så rätas hela vinkeln ut så att fötterna ser raka ut, vilket är det man eftersträvar med vissa inlägg mm.

På höst- och vinterhalvåret går jag i tofflor precis varenda dag inomhus eftersom jag är så frusen om fötterna. Jag behöver därför ”lufta” dem emellanåt och massera dem med krämer för att de ska hålla sig mjuka och lena. Jag brukar även sätta i såna där tådelare man använder för att lacka naglarna, när jag sitter och jobbar. Och så kör jag lite fotgymnastik samtidigt. Eftersom jag har behandlats för hälsporre under början av hösten så kommer jag att ge fötterna extra mycket kärlek och omvårdnad framöver.

Fötterna blev helt galet mjuka och gosiga. Medicinsk fotvård är en present alla människor borde unna sig själv med jämna mellanrum! Jessica tipsar om att det är smörja, smörja, smörja som gäller – på hemmaplan. För att hålla fötterna i mjukt skick. Inte fila, smörja. Då blir det inte förhårdnader. Du ska inte smörja med olja utan en fetare kräm.

6 kommentarer
  1. Härligt att ta hand om sig själv. Har en fråga till ett stilproffs, om man som jag är ca. 160 cm lång, skall man ha hellånga byxor eller byxor till anklarna? Var i så fall hittar man sådana? Alla byxor är ju alldeles för långa till mig.

    1. Jag skulle rösta på ankellånga byxor! Sådana som kallas för ”cropped flares” är väldigt smickrande om du är kort. Finns på flera ställen: Ellos, H&M, Zara, vet även att Tiger har en modell (som jag själv äger och ÄLSKAR). Lycka till!

    1. Hej Charlotte! Varmt tack för omtanken. Absolut har behandlingen hjälpt! Nu ska jag vila en månad från behandling, sedan avvakta och se om besvären helt försvunnit.

  2. Ja, undrar också, blev du hjälpt av stötvågsbehandlingen? Hur många behandlingar gjorde du? Är i valet och kvalet om jag ska testa stötvågsbehandling.

    1. Jag har definitivt blivit hjälpt av stötvågsbehandlingen. NÅGOT är det hursomhelst som gjort att smärtan avtagit, och jag hade VÄLDIGT ont och kunde knappt stödja på foten då det var som värst. Jag har gjort 5 st kombinerade stötvågs/laser-behandlingar. 1 gång per vecka. Vid varje behandling har sjukgymnasten även lindat foten ganska hårt, ett bandage man kan ta av efter några dagar. Och så har jag fått hemläxa med uppgifter/träningsövningar att göra på hemmaplan för foten. Och så har jag investerat i ett par specialsulor som kostade typ 500 kr… som jag sätter i alla sneakers jag går med. Jag går inte barfota hemma utan i tofflor, med de där sulorna i. Får inte springa eller utöva träning med hopp mm. Men har däremot kört spinning för att inte tappa kondition. Urtrist, hatar spinning! Men det är bra för cirkulationen i benen/fötterna. Sjukgymnasten säger att 75% av alla patienter blir friska efter 5 behandlingar. Man avvaktar efter den 5:e en månad och ser om det har blivit bättre. Så nu ska foten alltså vila från behandling i en månad. Om det inte har blivit märkbart bättre efter denna månad så kör man 3 behandlingar till. Jag är rätt säker på att jag inte kommer behöva köra fler behandlingar. Det är rätt dyrt att behandlas, kostar typ 600 kr (eller om det är 650, minns inte) per besök. Men SÅ värt det om man jämför med alternativet = att ha ont och kanske behöva köra rehab i flera månader (vissa har gått i uppemot två år har jag förstått)!

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras