Bilder och tips som fixar Halloween-peppen

Känner du Halloween-peppen? Inte jag, om jag ska vara ärlig… För mig är det liksom bara ytterligare en massa måsten i pyntväg och tjafs som ska stressas fram och klämmas in i livets övriga ekorrhjul med tre barn. MEN å andra sidan är det bra jäkla gnälligt att resonera så och är det något som hjälper till att stjäla fokus från tristessen och mörkret fram till jul så är det faktiskt lite skäl att pynta, fira och mysa! Därför kommer här lite bilder som får igång mina små fladdermus-vingar rejält.

Cakepops i form av söta små fladdermöss, vilket succépyssel! Cake pops är mycket lättare att göra än du tror. Perfekt för övrigt om du har lite torra och trista sockerkakor eller muffins i frysen. Du tar alltså och blandar gräddad sockerkaka med Philadelphia-ost så att det blir en hård massa. Sedan rullar du små bollar av massan och sticker i den på en pinne (har du inga pinnar hemma funkar sugrör också). In i frysen för att stelna. Sen tar du ut och dekorerar med smält choklad och vit sockerpasta.

Snacks i skepnad av mini-mumier! HUR söta är inte dessa? Ta prinskorv, stek den, lägg för att svalna. Sedan skär du smala små remsor av smördeg och virar runt själva prinskorven. Pensla med ägg och in i ugnen på 200° eller lite varmare beroende på ugn. Kolla så de inte bränns! Ögonen har jag ingen aning om hur man får till, men om jag tjejgissar så kan säkert lite kvar och svartpeppar duga fint? En skål med blod (ketchup) ställs fram bredvid för att doppa i.

Halloween-cupcakes är roligare att baka än att äta, enligt mig. Jag väljer kanelbullar alla dar i veckan framför muffins. Men cupcakes är lite lättare att dekorera roligt! Här kommer lite inspo på kul topping i form av gravstenar, små minispöken och annat.

Klä ut husdjuren till spöken! Så jäkla gulligt. Ett gammalt lakan som du klipper ut hål för ögon och nos/mun duger fint. Eller ett örngott, beroende på hur stor jycke (eller katt) du har… Att ställa pumpor så här på farstutrappen tycker jag ser himla mysigt och inbjudande ut. Det gör inget att det faller lite löv som skräpar ned, ingår liksom i helheten!

 

Foto iStock

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras