I helgen firade vi Halloween lite i förskott tillsammans med två familjer vi hänger en del med här i förorten. Det var familjen Stålhammar som bjöd in oss till sitt hem, som de hade pyntat helt otroligt ambitiöst!

På menyn stod bland annat Biff Rysberg!

Halloween är inte min favorithögtid. Inte så att jag ogillar den, alla tillfällen och högtider då man får möjlighet att umgås och ha ett kul tema uppskattar jag förvisso, men jag orkar inte pynta huset med spindelväv och sånt (vi har nog av den äkta varan hos oss, hehe…).

Brorsorna Lejelöv ville bli pumpor. Sjukt imponerad över Hannes frippa!

Därför blir jag oerhört tacksam när ANDRA har engagerat sig så mycket för själva pyntandet! I detta fall var det Stålhammars som gick all in och bjöd på hjärnsubstans, äckliga fingrar till barnen (korv), fördrink med spindlar i och hela konkarongen.

Otroligt imponerad, de måste ha tillbringat flera dagar åt att förbereda detta! Min svägerska Sabina är likadan just kring Halloween och jätteduktig på den där typen av ruskig dekor.

Elsa, min dotter, hade hittat sin sminkning på nätet som hon ville ha. Holger och Gillis fick sina skickliga skräcksminkningar av sin mamma.

Det jag inte har i pyntväg kring Halloween kompenserar jag dock med mina makeupskills. Jag tycker det är roligt att köra ansiktsmålning och erbjöd mig att fixa barnen och några vuxna som ville ha hjälp med skräck-piff innan.

Heter man Kattis får man helt enkelt vara katt på halloween!
Barnens varmrätt: Hjärnsubstans med fingrar och benknotor. Mums!

Tyvärr hinner man ju som trebarnsförälder aldrig avsätta exakt den TIDEN som egentligen krävs för riktigt bra skräckmakeuper… Det är inte särskilt svårt (tycker jag), men däremot klurigt att måla barn som avskyr att sitta still och som fnissar och skrynklar ihop ögonlocken när man ska måla där (gäller även för de vuxna männen…).

Fina värdparet Micke och Lena, som måste ha slitit halvt ihjäl sig för att fixa detta. Och Magnus till höger som jag sminkade till djävul.

Jag hade på mig en svart skinnkjol från Day (faktiskt första gången jag har den och den satt så SJUKT bra, mycket nöjd!), glittriga strumpbyxor från H&M, skor från Jennie-Ellen (älskar älskar älskar de här lurviga rackarna eftersom de har stadig klack och man törs bära dem inomhus hos folk utan att riskera att göra hål i deras parkett av klackarna) och min ilsket neonorange blus som är en gåva från min vän Hulda (köpt i London, på River Island för 200 år sedan, typ). På huvudet hade jag en pumpa-mössa som tillhör en av barnens dräkter! Den var liiiite tajt eftersom jag har rätt stort huvud, men det var bara att bita ihop…

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras