Strictly business – inspiration

Den här tiden på året har jag som egenföretagare många viktiga möten att gå på. Detta för att en del avtal för nästkommande år ska skrivas och signas och då gäller det att både vara skarp i huvudet och skärpt dressad! Fortfarande är det få saker som signalerar business lika mycket som kostym, enligt mig. Då är du liksom ”hemma” och kan känna att kläderna hjälper dig att knuffa fram lite pondus, så kan du fokusera på det du vill berätta.

Mina tips för att trendpeppa kostymen:

• Bär en metallictopp under. Eller en skinntopp. Eller en metallicskimrande fuskskinntopp, som jag gör på bilden ovan!
• Välj en oversized modell på kostymen och häng kavajen lite nonchalant över axlarna i bästa mantel-stil.
• Satsa på chockrosa! Och väldigt roliga skor till det, gärna mönstrade! Kräver förstås att du känner dig trygg i en sådan kombination och inte utspökad, annars kommer du låta osäker när du kör din presentation. En sån kostym måste du äga, annars äger den dig…
• Välj polotröja undertill så blir det ett mer modest och proper look som samtidigt känns modern. För att överraska så väljer du ljusa skor, helst vita! Vita skor gör att nästan alla kostymer känns uppdaterade igen. Även om kostymen ifråga är från 2005.
• T-shirt och sneakers till gör att kostymen uppfattas (och känns) mer komfortabel och inte så corporate. Du signalerar välkläddhet men samtidigt flexibilitet och trygghet genom att du inte gör avkall på att dina kläder ska upplevas som sköna.

Foto Eero Hannukainen, All-About-Fashion

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras