Höstlovsmys på Lejondals Slott

Vi avslutade höstlovsveckan med en vistelse på Lejondals Slott. Det ligger bara 20 minuters bilväg från oss, vilket gör den här typen av övernattningar extra smidiga. Våra vänner, familjen Lejelöv, ville också komma och slottsmysa med oss när de fick höra att vi skulle dit så vi blev två familjer som umgicks.

Barnen (och Magnus) badade i inomhuspoolen, jacuzzin och testade bastun. Sedan var det biljard och trerättersmiddag som gällde.

Slottets matsal är väldigt pampig. De hade dukat med svarta dukar och i kombination med de röda, höga sammetsstolarna och silverkandelabrarna fick man känslan av att vara i Transsylvanien eller liknande! Suggestivt och spännande med allt det mörka och väldigt passande till Allhelgonahelgen.

Vi bodde i herrgårdsvillan, strax intill slottet. Där finns ett fullt utrustat kök där gästerna kan ta sig en kaffe eller te vid behov, vilket jag tycker är himla mysigt och praktiskt.

Efter den rejäla brakfrukosten med croissanter, pannkakor, äggröra, bacon och annat gott så behövde vi lite frisk luft och tog en promenad intill Lejondalssjön där slottet ligger.

Nu har jag tankat lite frisk luft och fått vila och det blev en fin avslutning för hela familjen på höstlovet. Dags för ny vecka med massor av jobbdeadlines, Tidskriftsgalan (där jag sitter i juryn till ett av priserna) och annat kul i agendan!

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras