Tidskriftsdagen och tidskriftsgalan 2019

Igår var jag på Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan 2019, som arrangeras av Sveriges Tidskrifter och hölls på Circus i Stockholm. Jag gick årligen på dessa event när jag jobbade på förlag som Aller och Bonnier, men som egenföretagare har jag inte prioriterat denna typ av tillställningar så mycket. Vilket är synd, eftersom jag älskar att gå på dessa!

Här står jag och ser väldigt koncentrerad ut, i ett intressant samtal med min gamla kollega Jens Stenberg på Aller media. Jens var tidigare chefredaktör på Café, men har varit digital utvecklingschef på Aller i flera år.

Mingel överlag är inte min grej, men branschrelaterade sådana gillar jag – särskilt när det först är vettiga seminarium med skickliga föreläsare som både imponerar och inspirerar. Precis så var det igår, jag njöt av varenda sekund av det som sades på scen och sög åt mig som en svamp! Kanske för att jag är lite svältfödd nu på den typen av information. Jag var särskild imponerad av übercoola Jacqui Kavanaugh som med hjälp av en aggressivt snabbklippt musikvideo-liknande imagefilm berättade om Refinery29:s enorma framgångar globalt. Katarina Walter, VD på Antrop, höll också ett väldigt färgstarkt framträdande (både bildligt och bokstavligt, hon hade en underbar gul kostym och först i efterhand fick jag veta att min kompis Hulda Andersson är hennes stylist, vilket kan förklara saken!) om att styra företag värdegrundsanpassat. Mattias Kristiansson, chefredaktör på Vego, pratade väldigt charmigt, självutlämnande och roligt i en panel och sist men inte minst blev jag oerhört gripen, road och peppad av enormt skickliga Christina Stielli. Lätt att förstå att hon är en av Sveriges mest anlitade talare!

Tillsammans med glittrande och begåvade Maria Sognefors, chefredaktör på Amelia. Maria och jag har jobbat ihop länge tidigare, när hon var min redaktionschef på Glamour. Idag är det jag som jobbar åt henne när jag frilansar åt hennes fina tidning!

Från 13 och framåt var det alltså föreläsningar. Därefter följt av lite fika och mingel och senare på kvällen galamiddag. En del mediarävar är bara med på dagen, andra på kvällen och vissa både- och. Eftersom jag tillhörde den sistnämnda kategorin och inte hann hem för att byta om till festligheterna, så behövde jag tänka ut en smart klädstrategi. Jag använde min röda, skräddarsydda sidenklänning från Studio Heijne som bas. Men eftersom jag är lite frusen av mig så ville jag vara mer påklädd på dagen, så jag bar en långärmad topp från Zara ovanpå samt stövletter. Då förvandlades klänningen till en sidenkjol. Jag hade en större väska från Marc Jacobs som rymde alla tillbehör (ombytesskor mm) jag behövde ha med mig. Jag satt i juryn för årets omslag och det är alltid lika kul att se glädjen hos vinnarna! Men också lika jobbigt att se besvikelsen i ögonen hos de som inte vann… Kan tillägga att det är skitsvårt att enas om EN vinnare när man är tre starka viljor i en jury.

Sedan bytte jag om till kvällens gala och gjorde om klänningen till ett trendplagg genom att dra på en skinnkjol från Day ÖVER den, men lät alltså nederdelen av klänningen titta fram. Jag har sett den här typen av udda lager-på-lager-tänk tidigare när jag spanat efter streetstyleinspo och tänkte testa det. Det blev en rolig outfit tycker jag som kändes personlig och väldigt mycket jag! Jag fick flera komplimanger och någon undrade om allt ”satt ihop så där” eller hur jag hade fått till det. Vet att det inte är ett grepp som passar alla, men jag gillade det! Den långärmade tröjan och bootsen åkte in i garderoben och jag bytte till den mindre handväskan, satte på mig ett par spetsiga pumps (från & Other Stories, urgamla) och lade till ett armband (från Cocoo).

Stort tack till Sveriges Tidskrifter som arrangerade detta superlyckade event. Visdomarna från denna dag (och kväll) kommer jag att bära med mig länge, rent teoretiskt. Och förhoppningsvis kunna sjösätta en del av de nya insikterna/kunskaperna i praktiken snart.

 

Galabilderna kommer från Sveriges Tidskrifter, de övriga är tagna med min Olympus Pen-kamera

 

1 kommentar

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras