Tjuvstarta julpeppen för hemmet!

Inventera lagret med ljusslingor och fungerande elljusstakar i god tid!

Vad hände med november? Snart slut, ju? Inte mig emot, november är inte direkt en favoritmånad. Men det innebär att december snart ramlar in i farstun och enligt viss erfarenhet är ju det en av årets stressigaste månader. Jag råkar älska december och julen, nyår och allt fix innan – så jag tycker det är trist om den känslan förtas av att saker måste göras i sista sekunden så detta år är jag fanimej förberedd! Jag har redan beställt granen, börjat planera julklappsinköp, suktat efter kläder att ha för olika tillfällen och till och med bokat julbord!

Till julafton gäller enbart tygservetter enligt mig! Och massor av levande ljus. Och granris till dekoration (jag brukar sno från den riktiga granen inomhus).

Läs även: 24 sjukt irriterande saker med julen

Klicka på produkterna nedan för köpinformation (reklamlänkar)

Så här tjuvstartar du julpeppen (och undviker stress)!

• Du behöver inte köpa nya saker till hemmet inför varje jul, mycket finns säkert redan sedan tidigare. Men UTGÅ inte ifrån att allt finns, utan gör en rejäl inventering först! Vad saknar du? Vad behöver lagas? Vad har du dubletter av? Leta särskilt efter följande saker: ljusslingor, julgransbelysning, kulor (vilka kraschade du förra året och vad är egentligen status på det där ledsna glittret? Eller köpte du en kartong julgranspynt på mellandagsrean som du sedan stuvade undan?), dukar + tygservetter, finporslin, glas, bestick, julgransfot, adventsljusstakar.

• Beställ julgran online! På Smålandsgran kan du välja olika sorter och få granen hemlevererad till dörren på förbestämt datum som du väljer. De kan även ordna med upphämtning av granen om du önskar! På så vis slipper du köpa en asymmetrisk, eländig rackare som är the leftovers på Bauhaus den 22a december… Bonustips: Beställ tidig leverans av granen, i början/mitten av december! Då kan ni njuta av den längre.

• Planera desserten till julafton och framförallt nyårsafton redan nu. Du kan provlaga några recept varje helg tills du hittat en favorit du känner dig safe med. En bonus dessutom med så flotta desserter under flera veckor framöver! Aldrig en bra idé att börja mixtra med okända grejer den 31:a december, hälsar team fiaskotårta.

• Förbeställ champagne till nyårsafton från Systembolaget i god tid, så slipper du besväret med att din favoritsort kan ta slut. Plus att du slipper köandet dagen innan nyår.

• Färgkoda julpyntandet och inredningsmyset därhemma så undviker du ett rörigt intryck. Personligen tycker jag att följande kombos är mest eleganta: vitt + silver eller rött + guld. Grått kan smyga in i båda dessa kombos utan att det stör, eftersom det är en neutral färg.

Mmm – Tiramisu med tomtebloss, why not?

 

Hur står det till med finporslinet? Har du ett helt set?
Den här champagnen (André Clouet) hade jag på mitt dressingroom-mingel i somras (som bilden är tagen ifrån). Den ska jag förbeställa till nyår!

Läs även: Så maxar du vintermyset innan jul – en hel del ätande ingår

Foto iStock

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras