Dagens inspo: kanelbullar i stekpanna

Det är långt kvar till Beach 2020 och behöver du lite hjälp med att sabotera din diet så hjälper jag gärna till, hehe! På helgerna älskar jag att baka, då det är en av mina absoluta favoritaktiviteter. Jag är inte lika road av matlagning, men ska försöka utveckla det intresset mer i år. Anyway – kanelbullar kan ju de flesta av oss göra. Men testa denna variant: att placera dem (efter andra jäsningen) i en stekpanna (går även bra i en sån där rund sockerkaksform med löstagbar underdel) och grädda dem. Ugnsform går också bra. Receptet kallas ofta för kanelbullar i långpanna (om du googlar). Så blir det som en liten minitårta! Och så glaserar du hela härligheten med en frosting, se nedan:

Flinkenbergs frosting-recept

60 g rumsvarmt smör
1,75 dl florsocker
150 g Philadelphia-ost
1 tsk vaniljsocker
1 tsk mald ingefära

Vispa ihop allt med en elvisp och tillsätt de torra ingredienserna lite pö om pö tills du får en krämig frosting. Sedan glaserar du din kanelbullekreation med frostingen.

Foto iStock

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras