Makeover – så blev vårt ”nya” vardagsrum

TIPSEN INNEHÅLLER AFFILIATE-LÄNKAR

Vi har gjort om hemma och målat om en del rum! Här kommer första sneak peaken på vår makeover av vardagsrummet. 2019 var året jag på allvar fördjupade mig i inredning och började skriva regelbundet för Sköna Hem och Hus & Hem, med hemma hos-reportage hos kända och okända människor med spännande och kreativa hem. Något jag upptäckte efter att ha fått förmånen att kika in i så många vackra hus och lägenheter, är att jag uppskattar mörkare färger på väggarna ihop med vita snickerier och ljusare golv. Därför kände jag direkt att tre rum behövdes göras om på studs: vardagsrummet, hemmakontoret och sovrummet. Först ut blev vardagsrummet! Soffa och tavla från Mio, kuddar och pläd från Jotex, guldbord och glasvas från House Doctor, växter från Artflowers, guldspegel från Kristallkronan. Minns inte var vi köpt marmorbordet… Ska dock byta ut det, då det är för litet. Den coola taklampan kommer från Aneta. Färgen vi valde till vardagsrummet kommer från Beckers och heter ”Mossa 801”, en grågrön färg. Koden är 4106-G49Y.

Så här såg det ut innan. Inget fel med det, vi valde ju de ljusa, randiga tapeterna med skimmer i för att vi gillade dem! Men det är fyra år sedan. Nu har vår smak utvecklats. Blivit mer raffinerad.

Först målade vi om snickerierna, alltså dörrfodret, golvlisterna och fönsterlisterna, fönsterbrädan mm samt elementen i vit färg snickerifärg. Tidigare satt där en ljusgrå färg, som har gett ett lite ”dassigt” intryck. Eftersom vi önskade en skarp och fräsch kontrast mot den nya, mörkare väggfärgen var det ett måste med krispigt vita ”ramar”. Hela julhelgen gick åt till detta projekt! Vi målade även om vårt fina skåp från Inwhite4you i samma färg som väggen (tyvärr är just detta skåp slutsålt, men de har andra fina modeller!). Väldigt effektfullt att måla någon möbel i rummet i samma färg.

Konstväxter från Artflowers. Grön glasvas från House Doctor. Gul vas från Rosendahl. Ljuslyktor från Rusta. Guldljusstakarna är arvegods. Minns tyvärr inte var vi köpt guldaporna…

Grön glasvas från House Doctor med konstväxt från Artflowers. Guldlejonet kommer från Jotex, du hittar det här.

Vardagsrummet fick ett otroligt fint ansiktslyft! Jag ÄLSKAR den mörkare, mer ombonade känslan. Perfekt när vi ska titta på film och TV här inne. Vårt hus är så ljust ändå med många fönster, vita ytor och ljusa golv. Blir bara fint med lite färg här och där på väggar.

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras