Makeover – så blev vårt sovrum

INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR/AFFILIATES

Eftersom vi sover bort en tredjedel av våra liv känns ju sovrummet som ett ställe att verkligen prioritera i inredning, eller hur? Jag har varit missnöjd med stilen i vårt sovrum i huset ända sedan vi flyttade in, vilket är för fyra år sedan. En misskommunikation gjorde att målarna målade för mörk grå färg på listerna och dessutom på två ställen. Så det blev en märklig ”rand” i mitten av väggen (som vi sa direkt att vi skulle åtgärda, men det tog fyra år…). Och tapen är urgullig och romantisk men FÖR snäll och mesig.

Vårt master bedroom har sjöutsikt. Katten Molly sitter gärna här och spanar in hankatter.

Det tar ibland tid att bo in sig i en del rum och att veta vad man egentligen är ute efter. Till en början tänkte vi att vi inte skulle ha TV i sovrummet. Jag vet faktiskt inte varför, kanske för att vi båda har lite för lätt för att somna framför TV:n och det underlättas knappt av att man har gosat ner sig under täcket.

Ja, vi kollar självklart på ”Sveriges Mästerkock” på TV4 Play…

Men samtidigt så har vi ju ursmarta Tempur-sängar (förmodligen den dyraste prylen i hela huset) med höj- och sänkbar rygg (och även benpartiet går att lyfta om man vill!), så det är ju helt perfekt att ligga här, softa och titta på serier!

Vår nya, snygga TV med 4K kommer från Philips och har ett sånt där snajdigt LED-ljussken (kallas för Ambilight) bakom som skiftar i färger och blir extra effektfullt mot den lite mörkare väggfärgen. Skönt med en sån här android-modell där vi kan samla Youtube, filmkanaler och andra streamingtjänster på samma ställe med enkel styrning genom fjärrkontrollen. Elsa, 9 år, lärde sig funktionerna före mig… (dagens high tech-ungdom, som vuxit upp i en helt digitaliserad värld och inte känner till annat!).

Ja, vi behöver prata om väggfärgen förresten – jag ÄLSKAR den innerligt! Ångrar lite att jag inte målade fler rum med denna nyans, men då skulle å andra sidan inte master bedroom sticka ut lika mycket. Det är nyansen ”Kanerva 717” från Beckers och färgkoden är 3806-R12B. Byrån är IKEAS klassiska ”Hemnes” som min man har målat om med snickerifärg (så att den skulle se lite mer antik och rustik ut, med tydliga penseldrag mm) + att han har bytt ut knopparna till sliten mässing. Han har även satt på en sockel längst ned på byrån. Kistan minns jag inte var vi köpt. Spegeln är från Kristallkronan (vi ska spika upp den förstås, har bara inte hunnit).

Taklampan är jag inte helt nöjd med, den ska bytas ut. Ser ut som ett par gamla mamelucker i spets. Samtliga blommor och växter i rummet kommer från Artflowers. Sänggaveln har vi låtit en möbelsnickare tillverka speciellt för oss, för massor av år sedan. Jag gillar att den är lite hård och kantig som kontrast till alla andra mjuka detaljer i rummet.

Några av de böcker jag läser just nu; två gamla godingar (”This Charming Man” med Marian Keyes, som är slutsåld, men jag rekommenderar varmt även hennes ”Sushi For Beginners” och ”Last Chance Saloon”! Den andra oldie but goldien är skriven av Annette Kullenberg, du hittar den här) och två nya (”How to feel fucking fabolous”, skriven av min väninna Mrs Murphy samt ”Factfulness” av Hans Rosling, som jag ännu inte läst, pinsamt nog…). Det fina överkastet kommer från Gant Home och passade perfekt i färgsättningen med den nya väggkulören!

Heltäckningsmattan adderar lite lyxig och ombonad känsla. Jag har aldrig ångrat att vi satte in heltäckningsmatta i detta rum! I vårt master bedroom var golvet av helt annan karaktär än i övriga huset när vi flyttade in, jag vet faktiskt inte varför. Det var ett trist och slitet plastlaminatgolv, medan övriga rum har fina furugolv (som vi behandlat för att göra dem ljusare). Därför tyckte vi att vi lika gärna kunde dölja det med en heltäckningsmatta.

Så här såg det ut innan! Skillnaden är ju enorm! Det var även en ljusgrå, märklig färg på dörrarna + dörrfogarna (samma som på nedervåningen). Helt hopplös. Vi har äntligen åtgärdat även detta med vit snickerifärg. Men själva dörrarna behöver målas i rummet också (det får bli nästa lov). Minns inte vad sängborden kommer ifrån.

2 kommentarer
  1. Hej
    Hos oss målas det också om…. Vardagsrummet har fått en uppfräsning, har du en aning om hur skitet ett tak kan vara om man inte har skurat det på typ 18år?? Mannen kör på med vit färg överallt o föreslog ett vitt sovrum.. INTE en chans…. Har jag äntligen fått till två väggar i vardagsrummet med rutig tapet som matchar tapet i hall o kök så blir det sannerligen inte vitt i sovrummet.. 🙂

    1. Hej Petra! Kul att höra att flera är i gör om-tagen! Jo tack, jag kan bara föreställa mig hur skitiga tak kan bli… När skurar man egentligen tak? Någonsin? Haha… Våga vägra vitt! Stå på dig. Min man tillhörde också team vitt tidigare, men jag har fått honom att gå över till the dark side… 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras