Dagens inspo: festduka med suckulenter

Vill du att de lite finare dukningarna så här på vårkanten ska andas WOW och ta middagsgästerna med storm, så satsa på att ta in suckulenter och ställ på bordet. Suckulenter är fetbladiga växter som påminner om kaktusar och som har den trevlig egenskapen att de håller länge och är tåliga. Du är dessutom dekorativa just som centerpieces på ett matbord, eftersom de har vackra stenar i krukorna istället för jord. Välj lite olika krukor till dina suckulenter och satsa på flera olika storlekar, så skapar du snygga stilleben och dynamik med olika höjder. Lite mossa från skogen som en ”löpare” och den rustika känslan sitter direkt. Gör det hela lite mjukare genom att ta in pasteller och romantiskt porslin, samt linneservetter. Detta är en utmärkt dukning till Alla Hjärtans Dag, pingst, påsk eller bröllop lite längre fram i vår!

Foto iStock

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras