På väg för att fylla på bryn

Jag har länge velat göra mina ögonbryn mycket mörkare än de är naturligt. Färgar ju regelbundet vilket funkar helt okej, men det sitter inte särskilt länge. Eftersom jag nästan aldrig sminkar mig till vardags (på bilden ovan exempelvis är jag helt utan makeup och så ser jag ut nästan jämt!) – så känns mitt ansikte mindre ”naket” när jag har mer definierade bryn. Tidigare har jag testat microblading med Taffy-metoden, då man skär in pigment i huden. Det funkade dock dåligt på mig eftersom det bara satt i några månader. Det är olika från person till person så man kan inte veta på förhand hur huden reagerar på dessa tekniker. Efter att ha läst på en del så har jag förstått att man behöver göra om nästan alla permanenta färgmetoder för brynen, oavsett om du väljer att skära in färgen (som med microblading) eller att tatuera dem. Alltså du behöver fylla på efter en tid. Att göra det med microblading-tekniken är inte att rekommendera om du har tunn/känslig hud runt ögonpartiet, som jag har. Min hud reagerade dessutom så att färgen gick åt det lila hållet efter ett tag, vilket inte heller är ovanligt.

Hursomhelst så har jag nu efter att ha konsulterat flera beautyskribenter och insatta i branschen, kommit fram till att jag inte ska göra microblading denna gång utan powder brows (puderbryn), som är en ny teknik, där man tatuerar in färg. Passar om man vill ha lite kraftigare bryn som jag önskar och få ett tätare, mer sminkat resultat. Det är en skonsam teknik som innebär små små prickar som tatueras in på huden. Läs mer här. Jag har gjort en första omgång hos Ulrika Gedin på Gedin Studio som har jobbat LÄNGE med detta och är specialist inom detta område. Hon var väldigt detaljnoggrann vid mitt första besök för någon månad sedan, mätte och provsminkade, skissade en mall, ändrade och justerade efter att jag fått säga till, kom med tips osv. Efter detta satte hon igång. Det gjorde inte ont överhuvudtaget tack vare bedövningen! Jag har aldrig tatuerat någon annan del av kroppen så jag vet ju inte hur tatuering brukar kännas, men jag upplevde i alla fall varken obehag eller smärta. Har gjort flera ansiktsbehandlingar som är betydligt värre än detta kan jag säga, rent smärtmässigt.

Direkt efter behandlingen ser brynen lite galna ut (ungefär som farsan i ”American Pie”-filmerna, haha), se bilden ovan. De är både mörka och lite lila/röda i färgen. Men det är för att blod från behandlingen har blandats med färgen. Det blir sedan sårskorpor som försvinner efter en tag. Väldigt noga med att man inte pillar på dessa och man får inte heller sminka området på någon vecka.

Nu har det gått några veckor sedan första besöket och färgen har blivit mindre intensiv (se översta bilden som sagt) men känns lite för grå i tonen och det ska vi justera på återbesöket idag. Då kan man även justera formen och annat som blir mer framträdande då allt lugnat sig lite på hudområdet. Jag är hittills väldigt nöjd men ser med spänning fram emot det slutgiltiga resultatet. Då kan jag även färga mina egna bryn också – för i nuläget har jag ju ljusa hårstrån som liksom ”sticker upp” från den mörka basen och det blir lite knasigt när man tittar nära.

Då det här projektet är klart är det dags att ge fransarna lite kärlek också. De är ett riktigt sorgebarn just nu. Jag vill helst slippa ögonfransförlängning då det sliter så mkt på mina egna fransar. Därför är jag mer inne på att testa serum och kanske någon metod som böjer dem skonsamt. Kom gärna med tips!

1 kommentar
  1. Tips för fransarna är oslagbara x-lash pro och när de vuxit ut någon månad så kör du på yumi-lift! MYCKET bättre än lashlift, håller längre, bättre resultat och efter några behandlingar blir fransarna automatiskt böjda, man påverkar alltså själva hårsäcken. Jag började med detta förra året vid påsk, har gjort två yumi-lifts och nu snart dags igen. Svinnöjd, verkligen. Vad gäller vanlig lashlift så känner jag flera som råkat ut för vilda fransar som böjer sig åt fel håll, går av etc. Yumi-lift stärker fransarna och sliter inte.

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras