Dagens inspo: snabba, vita löjromspizzan

Löjromspizza är verkligen mumma och dessutom en elegant rätt till fredags-AW:n eller som förrätt till middagen. Men ibland pallar man varken att göra egen pizzadeg eller ens använda sig av riktig pizzabotten överhuvudtaget! En busenkel fuskvariant är att använda dig av tortillabröd, som du brukar använda till tacos.

Detta behöver du!

• Tortillabröd
• Smetana (gräddfill eller créme fraîche funkar lika bra, eller kvarg, om du vill dra ner på kalorierna, men personligen tycker jag man kan skita i just dessa när man ändå festar till det)
• Stenbitsrom (lyxa till det med löjrom, om du fortfarande har jobbet kvar osv)
• Rödlök
• Olivolja
• Parmesan
• Citron
• Flingsalt, svartpeppar
• Lite färska kryddor, som timjan eller gräslök. Men det är inte nödvändigt, mest för att ser trevligt ut att dekorera med.

Gör så här: 
• Pensla först själva tortillabrödet med lite olivolja.
• Bred därefter ett tunt lager av smetana, eller créme fraîche.
• Riv lite parmesan över hela härligheten.
• Salta och peppra.
• In i ugnen på 200° tills osten smält och ”pizzan” fått vacker färg. Tar ca 5-8 min.
• Hacka rödlöken.
• Klicka över små kluttar av smetan på pizzan, samt klutta på stenbitsrommen och löken.
• Pressa över lite citron över allt, och toppa med lite mer flingsalt och svartpeppar.

Ät och njut! Servera pizzan med ett iskallt champagne (eller Prosecco, som jag personligen föredrar).

Bilden är från EK PR och porslinet kommer från Fyrklövern

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras