Jag har tatuerat ögonbrynen med powderbrow-teknik

Ni som känner mig vet hur petig jag är med mina ögonbryn. Jag är inte alls bekväm med de glesa, fjösiga, tunna, ljusa, skandinaviska strån som jag är utrustad med genetiskt. Jag älskar kraftiga, mörka, markerade och definierade ögonbryn som jag anser är otroligt vackert och ger karaktär åt ett ansikte. Särskilt mitt ansikte eftersom jag har stort huvud, ganska ordentlig näsa och bred/stor mun. Nästan allt i mitt ansikte (utom ögonen, haha…) är stort och därför vill jag ha bryn som passar denna dominanta struktur.

En rätt så underhållande före- och efterbild…

Jag har tidigare testat microblading för massa år sedan. Resultatet blev fint och naturligt till en början men tyvärr så höll det inte alls särskilt länge. Dessutom blev brynen lite lilafärgade efter ett tag, så just den tekniken passar inte min hudtyp och förutsättningar. Efter en hel dels research (en fördel när man skriver mycket om skönhet som journalist och har kunniga kollegor!) så fick jag tips om Ulrika som driver Gedin Studio, som specialiserat sig på just ögonbryn.

Vi kom gemensamt fram till att det är puderbryn jag skulle ha. Det är också en tatueringsmetod, precis som microblading, men skillnaden här är att man inte skär in färgen i huden (som man gör med microblading). Utan man tatuerar in små små små ”prickar” av olika storlekar, med tatueringsnålen, så att det ska se ”sminkat” ut. Resultatet blir väldigt jämnt och fint och eftersom det är en något mildare metod för huden så behöver man heller inte vara rädd för ärrbildning som annars kan uppstå med microblading eftersom man med den tekniken behöver upprepa metoden några år senare och skära på samma ställe igen.

Ytterligare före- och efterbild! På den övre bilden syns lite hur min tidigare tatuering har blivit lite lilafärgad.

Som sagt – vill inte dissa microblading för en del får jättefint resultat av det. Men jag har tunn och känslig hy runt ögonen och på mig funkar inte det. En del kombinerar de båda teknikerna, alltså mixar microblading med puderbryn. Konsultera den som ska utfärda behandlingen på dig så kan hen ge dig professionell guidning om vad som passar bäst!

Vid första besöket fick jag berätta om min målbild med brynen gällande form och färg. Jag beställde mörka och tjocka, men Ulrika övertalade mig att inte välja den allra, allra mörkaste färgen eftersom den blir för udda på mig med tanke på mitt ansiktes struktur, mina övriga färger, pigment mm. Hon mätte och grejade och provsminkade en form med penna och så kompromissade vi oss fram sedan till en gemensam målbild.

Efter det satte hon igång! Först fick jag en bedövningsgel som skulle verka. Jag kan ärligt säga att jag inte kände ett DUGG efter att den hade bitit. Har gjort ansiktsbehandlingar som är betydligt, betydligt mer smärtsamma än denna. Strax efter behandlingen så ser man lite galen ut, det kan vara bra att veta. Dels är man röd runt området eftersom det uppstår lite blodvite på ställena man tatuerar och dels så är färgen överdrivet pigmentrik första dagarna. Det faller bort efter en tid. Färgen i början har en varmare nyans eftersom huden är irriterad.

Så här såg brynen ut precis efter mitt återbesök och den andra behandlingen. Här är mina hårstrån dock fortfarande ljusa eftersom jag var tvungen att avvakta med färgning.

Strax efter behandlingen får du inte träna, duscha området eller sminka dig. Plus att du behöver smörja in brynen med en särskild gel som du får. Fullständiga skötselråd får du av salongen. Efter en månad var det dags för mig att göra ett återbesök. Då justerade Ulrika färgen och formen så att det blev det resultat jag önskade.

Här är brynen färdigläkta och jag har färgat stråna också. Otroligt bra resultat, eller hur?

Du behöver vänta två veckor efter sista behandlingen innan du kan färga ögonbrynen som vanligt igen. What, färga? tänker du kanske, jag har ju precis tatuerat dem? Men det är ju så att pigmentet bara biter på själva huden och inte stråna. Under en period i läkningen så såg det lite lattjo ut på mig eftersom mina bryn är naturligt ljusa och blonda av sig själva, medan ”basen” var mörk. Så tyvärr kommer man inte undan med att behöva fortsätta färga själva stråna, men det kan jag leva med.

OBS! Tänk på följande om du funderar på att göra puderbryn:
• Färgning av bryn får ha skett senast en vecka innan din behandling så att ingen färg finns kvar på brynen.
• Du får inte vara gravid, äta blodförtunnande medel, eller ha gjort en djupgående ansiktsbehandling (botox, kemisk peeling, microneedling) de senaste två veckorna.
• Det gör inget om du har gjort en ögonbrynstatuering tidigare (som du kanske inte är helt nöjd med), men maila bild på denna i god tid innan till behandlaren.
• Denna behandling kan inte utföras om du har sår, psoriasis, rosacea eller eksem på området.
• Du måste ha fyllt 18 år.
• Ta det lugnt med alkohol och/eller att sola överdrivet mycket dagarna innan ditt besök!
• Pris? Att göra ögonbryn med denna teknik kostar 5.500 kr (då ingår återbesök och eventuell justering av färg samt ifyllning). Dyrt? Ja, men effekten är fantastisk och det sitter länge.
• Hur länge håller det? Puderbryn brukar sitta i upp till fem år, men är olika från person till person. Efter tre år bör du boka tid för en påfyllning. Gör du det på samma klinik (som hos Gedin Studio) så får du påfyllnadspris, alltså då betalar du inte lika mycket som vid ett nybesök. Då kostar det 3000 kr. Behöver du fylla på tidigare än så (om tatueringen har släppt/bleknat) så är påfyllningspriset lägre (se fullständig prislista på Gedin Studios hemsida, eller kolla upp för den klinik du tänkt göra detta på.) Ulrika påpekar att det är onödigt att göra återbesök för tidigt och att man inte ska tatuera i onödan, så är du osäker kan behandlaren (om den är seriös) avgöra då det är dags för en ny omgång.

Mer info hittar du på Gedin Studio.

2 kommentarer
  1. Jag gör en jättelång historia kort. Om man inte har råd att fixa brynen men ändå vill se acceptabel ut kan man ta brun utan sol, med pensel lämpligtvis, och lägga ett tunt lager varje kväll. Dagen efter sitter ju färgen där och man kan svettas och bli blöt. Jag gör så och ja, det ser bra mycket bättre ut än de missfärgade tatuerade brynen under som jag inte har råd att fixa.

    1. Wow, haha! Det här är ett av de mer kreativa tipsen jag hört på mkt länge, applåderar verkligen problemlösningar som man kommit på själv! Ungefär som då jag läste Veckorevyn som ung och fick tipset att använda en vanlig blyertspenna för ögonbrynen ”om du är blond, för den färgen som är grå passar de som är ljushåriga eller cendré”… Ställer mig ändå aningen skeptisk till detta tips eftersom 95% av all brun-utan-sol blir orange på mig och just orange ögonbryn är något jag verkligen kan vara utan… haha

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras