Utefest med flexibla outfits

Igår var det grannfest hos våra vänner, utomhus. Vi firade Lena och hennes son som nyss fyllt år.

Grillmaster Micke levererade jordens godaste asiatiska ehhh… klämmor? Med stekt fläsk som var marinerat i ngn söt sås.
Micke och Peter såg ut som värsta rivieragossarna!

Vi var ute dels pga smittorisken (å andra sidan umgås detta gäng precis hela tiden, vi tränar även ihop, så vid det här laget har vi nog redan smittat varandra antar jag?) men även för att suga åt oss lite ovanlig sol.

Fett gott!

Det var stekhett då vi kom till festen, som började redan klockan 15:00. Jag vet att jag lite skrytsamt lade ut en elegant bild från v¨år altan med sjöutsikt tidigare igår och sa att jag jobbade där, men det jag inte skrev var att jag blev avbruten var 10:e minut av våra barn, plus min man som behövde hjälp med att ta beslut om materialval mm, plus att vi har hantverkare i huset som ställer frågor, plus att katten skulle ha mat, tömma kattlådan, upp och hämta keps för att inte få sol i ögonen då man ska kolla på skärmen, upp och hämta övrigt skuggskydd för datorn så att det överhuvudtaget skulle gå att se något osv osv. Så jag fick inte något vettigt gjort ALLS, haha…

Födelsedagsbarnet Lena!

Jag hade på mig en paljettkjol från H&M i midilängd, som jag älskar. Och något gammalt sommarlinne från inte vet jag… Bikbok? Samt Converse. Och liten handväska från Beck Söndergaard.

Vi satt på Micke och Lenas terrass och njöt och dryck, tilltugg och sällskap. När vi blundade låtsades vi att detta var Rivieran. Så blir det kanske framöver i sommar – när man inte får åka till Rivieran får Rivieran komma till oss, i huvudet i alla fall!

Sedan blev det kallt som fan då solen blev skuggad av grannarnas hus. Då smög vi ut till deras andra terrass (de bor alltså bara några hundra meter från oss och har samma utsikt över Norrvikensjön som oss).

Där fanns det infravärmare, filtar, chips och kladdkaka samt kaffe. Jag svirade om och adderade fler lager till min outfit, både under och ovanpå. Det bidde fleecefodrade strumpbyxor, en stickad tröja och skinnjacka. Men med paljettkjolen som stadig bas! Jag har en rätt ickesvensk basplaggs-filosofi. Jag anser att ju deppigare man är, desto mer glitter och färg kan behövas! Svart och stilrent behöver inte alltid vara basen. Bestäm själv vad som ska vara navet i din klädsel, baserat utifrån din personlighet och förutsättningar! Sedan bygger du resten av din outfit utifrån det plagget.

Tröja och skinnjacka från Zara, sneakers från Ash och väska från Marc Jacobs.

Vi snackade skit, barnen hoppade studsmatta och lekte, playlisten bestod av soundtracks till 80-talsfilmer (som alla fick gissa årtalen till) och efter det blev det den sedvanliga musik-quizen (fast då hade jag gått hem eftersom jag behövde gå upp tidigt idag).

En härlig försommarkväll som samtidigt lämnade lite vemod som eftersmak. Vi satt här, på samma uteplats för exakt ett år sedan, då Lena fyllde 40 år. Då var livet fortfarande ganska sorglöst och ”normalt”. Sedan insjuknade den ena nära familjemedlemmen efter den andra i mitt liv (först min svärfar, som gick bort i januari i år, sedan min syster, som gick bort för bara några veckor sedan), plus att corona vände upp och ner p´å hela världen.

Med det sagt så känns det faktiskt fint att kunna umgås med vänner så här, fortfarande. Det kanske man inte får. Eller bör. Då jag tänker efter. Men jag känner att vi är priviligierade som kan göra det. Vi bor i stora, fina hus med gott om utrymme, härliga uteplatser och aktiviteter som kan roa barnen. Vi är friska, vi lagar god mat, försöker att njuta, behålla vårt förnuft, vårda våra värderingar, vara goda medmänniskor. Göra så jävla gott vi kan. Ikväll blir det faktiskt middag igen – fast hos några andra vänner, som också bor på samma gata! Vad ska du hitta på idag/ikväll?

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras