Mina beautyfavoriter i maj

INLÄGGET INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Vissa av dessa beautyfavoriter är inte nya, men flera är det. Det här är alltså produkterna som går varmast i mitt badrumsskåp denna månad (som snart är slut för övrigt, får väl lägga upp nya favoriter för juni lite senare!):

Från vänster: 
Dagkräm från Cliniccare med spf 30, 390 kr, klicka här
Varför denna? För att den sjunker in mysigt i huden och innehåller det där dagliga solskyddet som jag har slutat slarva med. Jag är inte urnoga med solskydd under de deppiga vintermånaderna (bor ju i en grotta då), men nu på våren/sommaren… oh yes.

Kroppslotion från Patyka, 295 kr, klicka här
Varför denna? Ganska lätt konsistens av emulsion karaktär som känns lyxig på huden. Ibland vill jag ha fetare krämer, då kör jag Cetaphil. Men när jag vill ha mer som en fuktgivande smekning på huden blir det Patyka!

Essential Micellar Water, Comfort Zone, 295 kr, klicka här.
Varför denna? Är lite besatt av alla sorters skönhetsvatten. Just den här sveper med dig rester av makeup och smuts vid rengöring och gör att huden känns så där ”spa-återfuktad” efteråt.

Active Pureness Toner, Comfort Zone, 325 kr, klicka här.
Varför denna? Ja, som sagt – jag älskar ju de flesta toners som gör jobbet, vilket denna gör. Återställer hudens ph-balans efter att jag haft vatten i ansiktet (eller efter dusch).

Specialist Hand Cream, Comfort Zone, 275 kr, klicka här.
Varför denna? Tidigare var jag inte så särskilt noga med särskilda krämer enbart för händerna (om jag ska vara ärlig). Men sen kom corona och resten vet ni ju. Nu behövs det ett lika seriöst hudvårdsbatteri för detta område som för ansiktet. Denna kräm fixar biffen!

Hydramemory Serum, Comfort Zone, 595 kr, klicka här.
Varför denna? Serum är något jag verkligen slösar med, vilket jag har gemensamt med många kvinnor över 40. Jag har serum med ännu mer power och krut i än detta, men när huden är hyfsat stabil är detta en gosig, mjukgörande basjobbare i hudvårdsrutinen.

Ögonkräm, Shadow-Off Eye Cream, Cremorlab, 470 kr, klicka här.
Varför denna? K-beauty är något jag är väldigt förtjust i – både för att jag är såld på de charmiga, lite barnsliga paketeringarna och förpackningarna, men även för att innehållet är framtaget av mycket kunniga kemister – riktat till kräsna målgrupper som vårdade sin hud redan på 80-talet (när vi västerlänningar var upptagna med att sola solarium och använda kastanjevatten).

Warm Cotton, Edp, Clean, 850 kr, klicka här
Varför denna? För att jag inte ALLS är en parfymperson utan faktiskt nästan ogillar de flesta parfymer. Jag gillade Clean LÅNGT innan det blev en hype. Och jag har troget fortsatt min lojalitet LÅNGT efter alla andra svek varumärket och hoppade på trendigare doftnyheter. Denna doftar nyhängd tvätt på klädstrecket ute vid västkuststugan. Hur kan inte ALLA vilja dofta så?

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras