Önska dig en makeover på Irradia-kliniken till Mors dag!

Jag vet vad du kan önska i present till Mors dag: egentid på Irradia-kliniken och en rejäl makeover som förvandlar den trötta karantän-morsa-looken till glow och wow!

I vintras såg jag ut så här:

Glåmig, ojämnt pigmenterad (har problem med röd näsa, särskilt under de kallare månaderna), jag hade kråksparkar runt ögonen, missfärgade ögonbryn (efter en gammal microblading som förvisso försvunnit nästan helt men lämnat lite spår av rödlila pigment), småtrist färg på tänderna och mängder av pigmentfläckar och åldersvårtor (otäckt ord, jag vet, men det heter liksom så…) på kroppen. En del finnar också, ser jag nu på bilden, men det kan mer ha att göra med PMS, alltså tillfälliga utbrott och inte ett permament tillstånd.

Imorse såg jag ut så här:

Tänderna fixade jag med en skonsam metod, det kan du läsa mer om här. Ögonbrynen har jag också löst till en fantastisk form och färg, med hjälp av puderbryn-teknik, det kan du läsa mer om här. Kråksparkarna har jag dämpat med hjälp av botox. Pigmentfläckarna/åldersvårtorna har jag tagit bort med hjälp av laser (läs mer om det i inlägget här nedan). Glåmigheten har jag förvandlat till glow med hjälp av regelbundna behandlingar av microneedling samt föryngrande laserbehandlingar (läs mer om det här nedan).

Dr Bahare på Irradiakliniken är den du ska gå till om du vill ha professionellt lagd botox!

Jag fick tips om Irradiakliniken av min väninna Mona, som jag tyckte hade fått så vacker lyster i sin hy. Hon är liksom jag 40 plus (50 plus om vi ska vara ärliga i Monas fall…) och får mig är det mycket mer relevant att se hur huden fungerar och reagerar på behandlingar hos mogna kvinnor. Att 23-åriga influencers blir släta i fejset med diverse trix är liksom helt meningslös information för min del. Kom igen när ni har levt dubbelt så länge, lidit av sömnbrist i över 14 år på grund av småbarnsår, stressat på grund av hetsig karriär och amorteringar och annat och haft tidskrävande jobb som inneburit att man behöver prioritera annat än att dutta med krämer i ansiktet hela dagarna.

Jag har hyfsat bra grundmaterial hudmässigt, genetiskt sätt. Mamma är 85 år och inte särskilt rynkig alls, men så har hon aldrig rökt heller i hela sitt liv. Däremot har hon lite pigmentfläckar då hon slarvat med solskydd. Jag har också en hel del pigmentfläckar i huden, både i ansiktet men främst på kroppen. Det är både mörka fläckar och även utstående broskliknande utväxter. Typ vårtor! Dessa är förstås inte farliga (jag har kollat dem hos en hudläkare, man bör göra det så att det inte är malignt melanom!), men de stör mig rent estetiskt.

Ta bort åldersvårtor och pigmentfläckar med laser

Så – jag bestämde mig för att lasra bort fläckarna. Både från ansiktet och kroppen. Inte ALLA – jag är ju gräsligt fläckig (och behandlingen skulle ta åratal…), men de som stör mig främst.

Jag har tidigare testat att frysa bort åldersfläckarna med CryoPen och det är förvisso en smidig och skonsam metod. Problemet är att den tekniken inte är lika precisionssäker som laser och därför kan den skapa en del missfärgningar efteråt i huden (i form av vita fläckar mm). Laser är kraftfullt, extremt effektivt och enormt flexibelt. Du kan ställa in alla möjliga olika varianter och använda olika sorters laser beroende på vilka behov du har.

Jag vill poängtera att dessa behandlingar jag har utfört på Irradiakliniken har gjorts under en lång tid, flera månader! Att få en vacker hy, med naturlig lyster, är inget du får genom quick-fixes, utan vi snackar slow-fix här. Du behöver ha tålamod, tid och pengar. Vill du ha snabba resultat rekommenderar jag smink istället – man kommer ganska långt med bra foundation och ett bronzerpuder, på riktigt!

Före + efter: Borttagning av ålders/pigmentfläckar/hudflikar på kroppen

OK, jag har ju en DEL att ta av, så om allt ska bort behöver Viktoria beställa en ny laserkanon från planeten Krypton… Skämt åsido så har vi stegvis arbetat oss igenom både magen, men även sidorna (midjan), samt ryggen. Titta på den mindre bilden i mitten där jag punktmarkerat de pigmentfläckar/åldersvårtor som helt försvunnit.

Här är bilder från midjan/sidan av kroppen. Herregud så det ser ut på den översta bilden… Jag är ju vit som en Alvedon och torr i huden på den nedre bilden, men ha överseende med det och fokusera på hur fint och naturligt det ser ut när flera av fläckarna försvunnit. Vissa av fläckarna behövde hon gå över två gånger, men för de allra flesta räckte det med en behandling. Däremot behöver huden vila efter det så att det bildas sårskorpor som till slut får trilla av, av sig själva. Du får givetvis under några som helst omständigheter inte exponera huden för direkt solljus under själva läkningsprocessen. Använd det starkaste solskyddet du har!

Före + efter: Borttagning av fläckar/vårtor i ansiktet/på halsen

Jag har haft två ganska stora födelsemärken/vårtor i ansiktet sedan… ja, så länge jag kan minnas. Ett på käken/kinden och ett strax vid örat. Båda är väck nu! Och så har Viktoria gått loss och tagit bort många små hudflikar och fläckar på halsen, där det är vanligt att man får utväxter och brosk-grejer med åldern.

Det kan blöda lite efter att du gått på med laser på fläckarna/vårtorna. På de större behövde vi sätta plåster efteråt. I övrigt ser huden lite ut som om den utsatts för insektsbett, se nere vid halsen.

OBS! När det gäller borttagning av hudflikar/åldersfläckar mm så tar inte en (seriös) behandlare bort dem med laser om det föreligger någon misstanke om malignt melanom. Viktoria som driver laserkliniken är kunnig när det gäller att avgöra sådant och vid minsta osäkerhet så ger hon sig inte på området, utan då rekommenderar hon att man istället går till en särskild hudläkare för att först undersöka hudförändringen. Eftersom jag har många leverfläckar och hudflikar så går jag regelbundet till en särskild hudläkare för att hålla koll på dem, vilket alla bör göra. Det finns alltså ganska tydliga indikatorer på hur ”sjuka” hudförändringar ser ut och då tar man inte bort dem utan att de får undersökas först.

Här ligger jag, lyckligt ovetandes om vad som snart ska ske…

Microneedling, för mer fukt på djupet

På Irradiakliniken har jag även gjort tre stycken Microneedling-behandlingar med nya SkinPen med 30 dagars mellanrum. SkinPen är den första microneedlingpennan i världen som är godkänd av FDA (Amerikanska Läkemedelsverket). Vad gör den? Jo, det är alltså små små stick i huden via en ”penna”, som skapar en kontrollerad mikroskada i huden vilket i sin tur leder till en naturlig sårläkningsprocess då din egen kropp ser till att minimera cellskadorna och effektivisera återuppbyggnaden av huden. Resultatet råkar bli en fastare och jämnare hud som känns återfuktad och härlig.

Sa jag att man blir lite röd efteråt? Ungefär som då man somnat i solen?

MEN – jag tänker vara ärlig här, det här gör ont som FAN! Det är ingen lek, särskilt inte när det irriterande ”pickandet” av den vassa pennan duttar runt kring ögonområdet. Aj, aj, aj! (Tydligen kan man få en bedövningssalva, men Viktoria brukar inte vilja använda det på just mig för att min hud blir ”svampig”, hehe… Så jag får bita ihop helt enkelt!). Fördelen är att det går fort med en behandling, ca 30 min. Efteråt får du en svalkande ansiktsmask med en massa mumma i för huden. Du blir rätt så röd precis efteråt och några timmar efter. Och kan inte träna eller sminka dig på ett dygn.

Microneedling med SkinPen är särskilt effektivt om du har acne eller annan ärrbildning i huden. Nu har ju inte jag det, men jag har sett fantastiska före- och efter resultat i bildväg.

Hudföryngring med laser

Förutom ovanstående behandlingar har jag även gjort ”Hollywood-behandlingen” på Irradiakliniken. Det är en hudföryngrande laserbehandling som du kan läsa mer om här. Den här behandlingen kan LÅTA läskig, men gör alltså inte alls ont! Först smörjer behandlaren in ansiktet med en mörkfärgad geggamoja (minns inte riktigt vad den innehåller nu?) och sedan liksom ”blixtrar” hon bort den med lasern. Yttersta hudlagret peelas alltså och gamla/döda hudceller försvinner och lämnar plats för en fräsch hy. Man får även efter denna behandling en lugnande sheetmask efteråt. Hollwood-behandlingen gör inte alls att du blir röd eller irriterad i huden, utan det är pang bom – wow-glow DIREKT då du kliver ut ur salongen! Därför passar den utmärkt att göra strax innan en fest, innan du ska på röda mattan (därav namnet), ja, om du nu brukar gå på sådana tillställningar, eller när du helt enkelt bara vill ge dig själv lite extra pampering.

Nu har jag skrivit flera kilometer text. Ledsen för detta, men dessa behandlingar behöver sina förklaringar. Å andra sidan tycker jag ju att bilder är mycket mer talande än ord. Därför vill jag påminna om hur jag såg ut när jag började denna makeover-resa i vintras, se nedan…

Från glåmig till glow. Osminkad på båda bilderna. Så, vad kostar kalaset? Tja, det beror på vad du vill göra. Och lite vad du har för utgångsläge. Du kan kolla in priser här.

Så här ser jag ut med smink på! Lättare att få sminket att sitta bra när jag inte har lika mycket ojämnheter i hyn, samt att foundation och pigment från ögonskuggor inte lägger sig i rynkorna runt ögonen lika lätt.

4 kommentarer
  1. Wow vilken lyster! Du ser fantastisk ut. Tack för ett bra beskrivande inlägg. Har din klinik tips på bra ”kollegor”i Göteborgsområdet så tas det gärna emot.

  2. Hej Charlotta! Tack för en härlig blogg! Jag har läst ikapp lite och hittade inlägget om din behandling på Irradiaklinken. Blir helt klart sugen på att testa. Jag ser ut ungefär som du innan på överkroppen. Får man fråga ungefär vad det kostade dig?

  3. Hej igen! Min fråga är konstigt ställd inser jag 🙂 Jag förstår att du genom samarbete inte betalar eller betalar ett annat pris. Så min fråga är egentligen om du har en uppfattning om vad det skulle kosta att göra motsvarande behandling som du gjorde? Jag har som sagt ungefär samma utgångsläge som du och funderar på att göra det.

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras