Mors dag i grönskan

Igår firade jag och min storasyster Marianne vår fina mamma Mildred. Tanken var först att vi skulle fika i Ulriksdahls trädgård. Men det tänkte även 98% av alla andra Stockholmare… Det var så vackert väder igår att det var stört omöjligt att hitta parkering. Så vi släppte ambitionen på en tjusig slottspark med svindyr lunch och rullade vidare till charmiga lilla Café Sjöstugan några kilometer därifrån, som också ligger vid vattnet. Men som är betydligt mer påvert. Samtidigt väldigt intimt och mysigt, med en brygga i närheten och hembakta godsaker.

Det var en mysig fikastund, även om det känns märkligt att vädret har mage att vara så vackert, syrénerna så ljuslila och färgerna i naturen så starka med gröna träd och blå himmel och vatten. Inom oss tre finns ju förstås fortfarande svärtan över att vår Carina inte är med oss (min andra storasyster, som gick bort i cancer för en dryg månad sedan). Vi pratade en del om henne och det känns alltid lite, lite lättare efteråt då vi har fått göra just det. Pratat om henne, alltså. Det här var typiskt en sådan liten utflykt hon vanligtvis hade varit med på. Att hon inte längre kommer att fira mors dag känns… Ja, ni kan säkert föreställa er hur det känns.

Jag bar en somrig klänning från Cubus //reklamlänk och visade mina bleka, bara ben och orkade inte sminka mig idag. Det var för varmt. Klänningen har en vacker halsringning, känner mig som en sofistikerad reklambyrålady från TV-serien ”Mad Men” i den.

Givetvis är det snyggare med pumps till klänningen, men det funkade ju inte på vår utflykt idag.

Känner en väldig tacksamhet inför livet idag. Inte så mycket inför några särskilda detaljer, utan just för att jag lever. Himla bra början på sommaren att överhuvudtaget leva. Eller vad säger ni? Hur var er helg?

2 kommentarer
  1. Café Sjöstugan är fantastiskt härlig! Jobbade i närheten förut och gick dit och lunchade på somrarna. Goda hemgjorda luncher också. 👌🏻

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras