Tacos, brända S’Mores, trädgårdsångest och torkhacks

Jag har prioriterat familjen och en hel del kämpiga deadlines några dagar och därmed kommer mina sociala medier i kläm. Det kommer dock att reda upp sig inom kort. Denna helg har jag gjort tacos med dottern för vår hemmakväll i fredags (tacos är verkligen inte min favorit, vet inte varför, men jag kan tänka mig säkert 30 saker jag hellre äter, men när kidsen får bestämma så är det bara att ta en för laget…).

Till efterrätt hade Elsa beställt S’Mores. Jag orkade inte dra igång grillen så jag gjorde en S’Mores-paj. Som jag brände i ugnen då den var inne kanske 20 sek för längre på grill-läget… Funkade att äta men barnen var inte särskilt förtjusta i botten. Inte jag heller, digestive-kex är klart överskattat. Men nu har vi testat detta!

Blev ganska så dekorativ paj ändå! Förutom toppingen med de brända marshmallowsen…

Bästa lifehacket: när 14-åringen vrålar ”Har ni glömt att tvätta matchplaggen IGEN?!” 30 min innan matchsamling och maken får kasta sig ner i tvättstugen, slänga in kläderna i något snabbprogram under många och långa svordomar. Och sedan får jag agera torkakut genom att blåsa kläderna torra med en hårfön. Hårfön är MYCKET effektivt! Men blås inte för nära med varmaste effekten, då kan siffrorna i trycket smälta…

Syrénerna blommar för fullt nu i trädgården! I sluttningen är gräset så högt att jag suckar lika högt. Jag och maken har tagit det mogna beslutet att ge upp ambitionen att ha sluttningen lika välansad som en slottsträdgård. Vi är nöjda om lilla stigen ner till vattnet inte är en djungel. Resten låter vi vara.

Här borde vi förstås hänga precis hela tiden, vår fina sjöaltan. Men det har varit blåsigt och kallt hela våren och inte blivit av. Vi behöver dessutom städa och göra rent altanen. Högtryckstvätta utemöblerna och fixa det helt hopplösa staketet.

Ikväll blir det kvällsarbete framför datorn. Så blir ofta söndagkvällarna efter att vi har hängt med barnen hela helgen och varit sociala. Fotbollsmatcher, skjutsa till kompisar, åka och bada, baka, handla, städa, tvätta, fixa. Finns inte så mycket tid över att hänga vid datorn eller mobilen då. Men jag älskar mina söndagar. Hur har er helg varit?

1 kommentar
  1. Hmm.. det är bara usla föräldrar som missar att tvätta matchkläderna.. ett tips till från en sådan förälder är…

    Om inte kläderna luktar för mkt svett, duscha av dom med en blomspruta med vatten o mjukmedel o vädra torr ute, en kvart räcker gott.. Min sons hänger ute nu, matchstart om 1,5h o tvättmaskinen är igång…

    På tal om tacos… kyckling o pitabröd o jag är nöjd…

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras