Doreens drömmiga trädgård och ljuvligt god glass

Förra veckan gjorde jag ett hemma hos-reportage hos charmiga programledaren Doreen, som även bloggar här på Netstyle. Hon bor i ett 20-talshus i Sollentuna, inte så långt ifrån oss, så jag cyklade dit. Något jag verkligen uppskattar är att vara så pass gammal i livet att jag har förstått vikten av att arbeta med proffs. När både de man intervjuar och de som fotograferar och är en del av teamet, siktar mot gemensamma mål, blir det givetvis mycket bra. På bilden ovan ser ni Stephanie Sifvert, den begåvade fotografen som jag gör i princip alla mina inredningsreportage tillsammans med. Stephanie är otroligt skicklig på ljus och arrangemang. Hon får till känslan och kan ordna stilleben och detaljer samtidigt som hon är tekniskt skillad och förstår när det kommer bli ett fint resultat (men även då det är för soligt, för molnigt, för krångligt eller annat i vädersammanhang). Vanligtvis är jag en skitjobbig teamplayer som står över axeln på fotograferna och mästrar och vill flytta och bestämma och tjafsa. Jag är extremt noga med helhet gällande bild/text. Inte alla journalister funkar så, men jag som egentligen är en bildmänniska från start, blir väldigt nojig om inte bildsättningen blir som jag tänkt. Men Stephanie kan jag släppa denna oro för jag VET att hon fixar allt och jag behöver liksom inte bry mig utan kan fokusera på mitt.

Doreen bjöd på Afternoon Tea, ett fenomen hon älskar efter sin uppväxt och alla år i Nigeria som liten. Hon bjöd på hembakta scones, alkoholfri Prosecco (Nosecco), eftersom hon inte dricker alkohol överhuvudtaget, färskost, hemgjord lemon curd, glass och givetvis te.

Doreen hade dukat så fint inför fotograferingen, stylat och grejat och pimpat bordet och arrangerat med centerpieces och vackra textilier. Såna här detaljer brukar en stylist vara ansvarig för, medan ”kändisen” sitter och blir sminkad eller gör annat. Men Doreen är otroligt noggrann och kunnig och mån om att resultatet ska bli fint, samt även mån om att allt skulle underlättas inför vårt jobb i fotograferingen. Ni förstår kanske hur lång tid hon måste ha avsatt för detta i förväg. Inomhus hade hon steamat sängkläderna och fluffat så att sovrummet såg ut exakt som på ett boutique-hotell. Jag blir väldigt rörd av sådan detaljkoll.

Enda nackdelen med att vara hemma hos Doreen är att jag får så dåligt samvete över hur eftersatt och misskött vår egen trädgård är. Doreen är otroligt duktig på att arrangera små rabatter och lärde mig en hel del tips som jag genast ska ta tag i på hemmaplan. Bland annat att hälla sån här oxidsvart flis i rabatterna, som gör att det blir både dekorativt och funktionellt!  Måste GENAST fixa detta. Samt att arrangera/plantera rosor som slingrar sig så här vackert runt ett träd. Också riktiga komplimang-höjare för din trädgård.

Jag fick med mig några burkar glass hem från Edsvikens Gelateria, som inte ligger så långt ifrån där Doreen bor. Ett urmysigt ställe ni måste besöka om ni är i Sollentuna någon gång! Deras glass är to die for och jag fick med den riktigt mörka chokladglassen och en ljuvlig hasselnötssmak. Mums!

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras