Älskar recept som bara innehåller två ingredienser

Nu är det här en klick-bait-rubrik, för det är liksom en sanning med modifikation… Men GENERELLT så älskar jag verkligen recept som tillagas med enbart två (max tre) ingredienser. Jag är inte superbra på matlagning så det välkomnas om man inte krånglar till. Min dotter Elsa är förtjust i Camilla Hamids Youtube-program där hon bakar. Hon tjatade häromdagen på mig att vi var tvungna att göra hemgjord glass. ”För det är skitlätt, man behöver bara två saker!”

Och visst – själva grundidén med Camilla Hamids populära glass är ju att blanda vispgrädde med kondenserad mjölk. Men sedan vill Elsa prompt att vi skulle baka en glasstårta. Då blev det mer komplicerat. Men vad gör man inte för sina barn som är uttråkade när det regnar ute?

Vi bakade först en vanlig sockerkaka i en springform. Sedan fick den svalna och jag skar den itu. Stoppade därefter tillbaka den i springformen, som jag klädde med bakplåtspapper (som Camilla visade i videon, just för att det inte ska fastna på sidorna).

Sedan gjorde vi själva glass-smeten och vispade grädde med kondenserad mjölk. Men det blir ju lite boring tyckte Elsa och ville prompt ha krossad Daim och mjölkchoklad i. Så då gjorde hon det och hackade och lade i smeten. Mycket gott! Med facit i efterhand skulle vi nog ha dubblat mängden glass till denna glasstårta eftersom den blev fullständigt uppkäkad av all sockerkaka, men man får lära sig det till nästa gång. Vi körde på 3 dl vispgrädde och det var inte ALLS tillräckligt. Just saying.

Sockerkakslocket placerades sedan ovanpå glassfyllningen och sedan slog jag omsorgsfullt in hela skiten i folie och ställde in i frysen i flera timmar. Då kom Elsa på att det såg ut som en rätt tråkig glasstårta trots allt. Och ville addera maräng på toppen. En jättebra idé! Så vi gjorde en marängform och lade som lock. Det som blev över av den kondenserade mjölken smälte jag med resterna av mjölkchokladen och gjorde en sås som vi ringlade över hela härligheten. Otroligt gott, men lite sött kanske!

Sammantaget lade jag kanske en hel arbetsdag på detta. Så om du inte vet vad du ska göra i helgen tillsammans med dina barn – varsågod för tips!

 

 

1 kommentar

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras