Lukas sovrum, vilken makeover på G!

Det här har blivit en så otroligt cool förvandling – kolla bara in effekten i vår son Lukas rum! Allt med hjälp av lite färg (ehhh, och ja – två miljoner arbetstimmar och svordomar, typ). Vi målar om flera rum i huset just nu inför kommande fotograferingar (och givetvis för att förädla vårt hem samtidigt).

Såg här såg det ut innan.

14-årige Lukas rum var lite själlöst innan. En gammal platsbyggd bokhylla tog upp en stor del av utrymmet. Jag har sedan ungefär ett år tillbaka velat måla minst ett av rummen hemma kolsvart. Fick inspirationen då jag gjorde det här hemma hos-reportaget hos Mona Carnello.

En del av den gamla platsbyggda bokhyllan tog vi loss, eftersom vi ska ställa en TV där.

Sagt och gjort! Med finfin guidning om nyanser (jo, det finns olika varianter av svart!) från en skicklig expert på Måleributiken i Alvik så landade valet på Alcros färg ”Lakrits”. Observera att det är stor skillnad på snickerifärg och väggfärg! Så en liten burk för snickerierna och en större burk till väggarna. Men vi gjorde även om taket, som var slitet och i behov av uppfräschning. Slet ner den gamla pappen och lät original-träplankorna synas, vilka vi målade. Satte fast en massa taklister, spacklade, grejade och höll på. Ja, det var mest min man som fixade just denna bit, om jag ska vara helt ärlig…

Takrosett på plats!

Jag kan också säga att precisionsarbetet kring denna ommålning har varit rejält svettigt! Det går ju inte att få skarpare kontrast än svart mot vitt, man får inte darra på handen direkt. Det har krävts flera omgångar av tejpning vid golvsocklar (eftersom första vändan blev sned/dålig), samt korrigeringar med minipenslar för att städa upp lite misstag. Jag hittade en gammal yttepytte-pensel från Laura Mercier som jag använt, haha!

Kan också säga att när man målar tak är det ett MÅSTE att täcka hela golvet med skyddspapper. Min man fick droppar i ansiktet som påminde om fågelskit under själva målningsprocessen…

Men nu börjar det ta sig, eller hur? Såååå himla snyggt, jag är löjligt nöjd! Den supercoola taklampan kommer från Aneta, modellen heter ”Ray”. Det ska upp lite coola svartvita tavlor, samt Lukas signerade Zlatan-affisch, en hel del övrig inredning, lite nya möbler, med mera. Så vi är inte helt klara. Men ommålningen är i alla fall färdig. Jag säger bara: våga måla med svart färg! Extra effektfullt blir det med vita snickerier till, och gärna ljusa golv, som vi har.

Bilden har Stephanie Sifvert tagit.

Här har ni orsaken till min faiblesse för svarta väggar, Mona och Peter Carnellos fashionabla våning. Svart – i ALLA rum. Det inredningsreportaget kommer senare i höst, i Hus & Hem.

1 kommentar

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras