Familjehäng på Downtown Camper

I helgen var familjen på Downtown Camper by Scandic, ett coolt hotell mitt i city. Faktum är att jag faktiskt har jobbat här i min ungdom! Då hette hotellet Sergel Plaza och ni som har läst min första bok ”Busenkelt!” minns kanske anekdoterna härifrån (jag ljög mig till ett jobb som nattreceptionist här och var så otroligt usel i den tjänsten. Sedan dess har jag den största respekt för folk i serviceyrken, som exempelvis hotell. Miljarder grejer att hålla reda på. Bland arbetsuppgifterna ingick bland annat att säga åt medlemmarna ur gamla rapgruppen Cypress Hill att inte ta med sig damsällskap upp på rummet – samt sedan be städarna ta bort marijuana-fimpar från deras sviter…).

Jag hade på mig en klänning från H&M.

Men detta var ju kanske 25 år sedan! Idag är hotellet mycket häftigare och fräschare, rejält upprustat och renoverat med en tydlig urban karaktär och flera inslag av surfing/skate-communityn. Här finns det flera roliga inslag som pingisbord, shuffle board, en liten biosalong och annat.

Det finns även ett härligt spa med rooftop-pool uppe på 9:e våningen, för oss som inte är höjdrädda! Tyvärr är det 16-årsgräns i spa:t ”The Nest” så vi kunde inte utnyttja den faciliteten denna gång eftersom vi hade barnen med oss.

Vi bodde i ett superstort och lyxigt rum med så många sovplatser att vi tappade räkningen. Sex (eller var det sju?) bäddar. Vi som har tre barn har ofta svårt att hitta rum som har tillräckligt många sovplatser när vi ska boka hotell. Det kan jag tycka är lite märkligt. Vi kan ju inte vara de enda i världen med fler än två barn? Men de flesta hotellrum får svårt med sängplats-logistiken så fort man är fler än fyra personer som ska dela rum.

Så är ni ett större sällskap, eller kanske två familjer som vill dela rum är absolut Downtown Camper ett vettigt alternativ, eftersom det finns rum med sådan kapacitet här (Camper Co-Living, 6-12 sovplatser). Hotellet är inrett med dova, mörka färger, med lite inslag av camping-känsla, därav namnet.

På grund av Covid-19 var menyn lite begränsad i baren och alla restauranger var inte öppna. Men de serverade mat uppe i barmenyn uppe i The Nest (9:e våningen), med milvid utsikt över Stockholm.

Men vi kunde ändå frossa i charkbricka, roliga konserver som musslor och sardiner (barnen vägrade dock uppskatta just dessa förrätter, men jag och maken älskar ju sånt), härligt knubbiga och höga hamburgare och en riktigt magisk chokladtryffel till dessert.

Eftersom den här familjen har svart bälte i att just äta så fortsatte vårt maxande av kaloriintag på hotellfrukosten morgonen därpå, där det serverades alla möjliga godsaker.

Jag var (märkligt nog) lite mätt på just croissanter, chokladmuffins, pannkakor och nygräddade våfflor med grädde och lönnsirap just för tillfället, men barnen slevade glatt i sig av detta.

Det fanns ett stort utbud av frukt och nyttiga alternativ i flingväg också. Och väldigt fint sortiment av bröd, inklusive surdegsbaguette. Samt gluten/laktosfria alternativ, förstås.

Väldigt fräsch frukostbuffé och hotellet hade seriösa restriktioner angående Covid 19 för att minska smittspridningen. De hade markerat vilka bord vi gäster fick sitta på, för att det skulle vara avstånd mellan olika sällskap, ett flertal utställda handsprit- och handskar-stationer samt sträng information från personalen innan vi fick gå in. Sånt uppskattas!

Jag och Elsa tog såna där roliga bilder i Downtown Campers fotobås som står nere i deras lounge. Sedan ett litet sidospår, som förvisso inte har något med hotellets komfort eller service att göra alls – men ändå. Jag måste verkligen beundra det designteam som ligger bakom loggan för Downtown Camper, för den är fasiken BRILJANT. Se det svartvita kortet här ovan. Dels hur man har morfat ihop bokstäverna D och C på ett elegant vis. Men även att det blir silhuetten av ett vinglas om man vänder på kortet. Och silhuetten av en taklampa om man vänder upp och ned (kanske inte medveten effekt, men så tolkade i alla fall jag det? Som en lampa alltså, typ i hotellinredningen). Som grafisk designnörd älskar jag såna här småfinurliga detaljer.

Elsa ville absolut behålla sina plasthandskar från frukosten resten av förmiddagen!

Vistelsen blev ett härligt avbrott från allt målande och renoverande hemma. Nu är det dock dags för broccoli och torsk igen på vardagsmenyn! Och kanske lite träning också…

4 kommentarer
  1. Så härligt det ser ut:) Jag och dottern ska bo där nästa vecka då vi kommer att vara i Stockholm i tre dagar. Hur är det i Stockholm med trängsel? Är lite orolig att det ska vara mycket folk i affärerna, galleriorna och restaurangerna. Det kommer att bli strålande sol så har du något bra tips för oss att göra på måndag – ska vi ge oss ut med båt i skärgården?

    1. Hej Katrin! Åh, såg din kommentar först nu, har varit på semester…! Sorry! Tyvärr har jag ändå inte så mkt svar att ge dig angående Sthlm eftersom vi undvikit de centrala delarna senaste halvåret! I de gallerior jag varit i strax utanför stan (Mall of Scandinavia exempelvis) har det inte varit särskilt trångt dock. Rätt tomt på många restauranger och alla har inte hela menyn tillgänglig. Tycker absolut ni ska ut i skärgården om ni fortfarande är kvar! Grinda är en trevlig ö att åka till där de har ett mysigt värdshus man kan käka på, de har även fina serveringar nere vid vattnet om man vill ta något gott att dricka och sitta och glo på båtarna i en av småbåtshamnarna. Sandhamn blir för långt enligt mig, även om det är fantastiskt, men rätt mkt kommers där ute gissar jag. Så hoppa över det! Vaxholm är också en härlig dagsutflykt med båtar som går rätt ofta. Hoppas ni har en härlig semester!

  2. Har bott där flera gånger då jag, vänner eller familj varit i sth o även innan Corona var dom väldigt noga på frukosten med bord osv. Så mysigt att sitta uppe i spa o spana ut över stan med ett glas vin. O rummen… Längtar att komma tillbaka.. Dottern o jag har bokat in långt fram i dec med då blir det på Scandic grand central som är hennes favvo o också är så mysigt, fast på ett annat sätt…

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras