Det var länge sedan vi körde frågestund i bloggen! Så bring it on, vad vill ni veta? Ni har till fredag kväll på er denna vecka, sedan svarar jag under helgen. Frågor om mode, skönhet, inredning/hus, relationer, jobb/karriär, träning, vikt/hälsa, whatever – jag svarar på allt (inom rimliga gränser, hehe)! Tidigare frågestunder hittar du under kategorin ”Frågestund” här i bloggen.

 

 

19 kommentarer
 1. Hej, och tack för fin blogg! jag läser flera av de intervjuer och texter du gör för andra tidningar (Amelia, Sköna Hem m fl). En sak jag undrat över när det gäller kändisar, händer det aldrig att de bor stökigt eller fult? hur gör ni då när ni ska fotografera? Får ni städa upp och fixa, eller bokar ni om, eller tar ni bilder i andra vinklar? Och händer det aldrig att kändisen ifråga inte är särskilt sympatisk, tar du aldrig med såna grejer? Jag menar inte att kritisera, är bara uppriktigt nyfiken. Man tycker ju att alla du skriver om är så spännande, du lyfter verkligen fram det finaste hos dem. är kanske lite misstänksam bara kring att folk ÄR så där härliga, haha…

 2. Du brukar ge så bra tips kring mode och kläder men min fråga handlar om inredning, tycker du verkar ha koll på det också_: jag och min pojkvän har precis köpt ett sekelskifteshus nära västkusten. Det är i ganska gott skick, inget behöver rivas eller så men färger och tapeter känns daterade och det behöver lite varsam renovering. Ni har ju renoverat ert sekelskifteshus (det ser ut som ett sekelskifte av bilderna att döma ?), vad ska man tänka på tycker du? Vi kan inte lägga några jättesummor pga corona och permitteringar mm. Vi vill behålla husets själ och tidsepok men samtidigt fräscha upp det så att det känns mer modernt för en barnfamilj (vi har 2 barn). Tips? Ni verkar ha det så fint hemma!

 3. 1. Kommer trenden med puffärmar och 80-tal att hålla i sig? 2. Tre köp som gör att jag klarar av en massa kombinationer i höst och känner mig trendig (ihop med sånt jag redan har…alltså jag har sånt som de flesta har: jeans, snäva kjolar, klänningar i olika längder, skinnjacka, stickade tröjor osv).. 3. Hur ofta gör du skönhetsbehandlingar, alltså ansiktsbehandlingar tänkte jag mest? Du har så fin hy, vi är i samma ålder ungefär. nyfiken på vad som krävs.

  1. Tar mig friheten att ge tips jag själv kommer komplettera höst/vintern med:
   – grova kängor (tänkt bottega veneta style)
   – rutig skjortjacka (Som funkar ute nu, och inne mot kallare vinterdagar)
   – blus/skjorta med puffig Axel, gärna oversize som kan funka som klänning eller tunika med polo under till vintern 😊
   Men de är saker som jag gillar och tycker kompletterar min garderob, då jag kollar över vilka mina favoriter är och hur jag kan använda detta ihop med de jag redan har/gillar 😊
   Hälsningar Charlotte (Obs alltså inte charlottA som svarar!!)

 4. Du skrev så vackert om din systers bortgång i cancer tidigare i vår. Jag har själv en närstående vän som är kroniskt sjuk i cancer, hon kommer inte att klara sig. Hon är bara drygt 40 år och har barn. Det är så hemskt och jag vet inte hur jag ska agera eller hantera sorgen. Lite svårt att formulera frågan men jag har liksom börjat sörja hennes bortgång redan nu och hon har ju inte dött än, även om hon är döende. Jag vill vara med i nuet och stötta henne men samtidigt inte prata för mycket om att hon ska försvinna för det känns så hemskt. Hur gjorde du/ni när din syster var så sjuk? Väldigt tacksam för svar även om detta nu inte handlar om mode eller möbler… Tack för en välskriven blogg, ovanligt i dessa tider!

 5. Jag saknar veckans modeinspo som du körde förut. Så bra att få hjälp med idéer på kläder inför kommande vecka. Vore kul om du kör något liknande igen!

 6. Ingen fråga direkt utan en undran. Kan du inte be din man gästblogga då och då. Älskar hans instagram, han verkar vara en skön lirare med humor.

 7. Vad har du för guilty pleasures? Alltså vilka saker skäms du för och gillar lite i ” smyg”… typ mat , tv-serier, musik , kläder , annat?? jag undrar också varför du inte gör mera såna där filmklipp ? var på chicgalan för flera år sen (två gånger har jag det) och då visade ni såna där kul kortfilmer innan galan där du ofta var med. Vore kul om du gjorde sånt på youtube eller på insta. Tack för en kul blogg!

 8. Har beundrat bilder från din walk-in-closet vid flera tillfällen här i bloggen och på instagram och kan inte låta bli att uppriktigt undra: NÄR använder du alla de där högklackade skorna? Jag ser dig nästan alltid bara i sneakers? Och så jobbar du väl hemma? När har du pumps egentligen? Inget illa ment, vill bara veta! Och när jag ändå frågar: vilka skor blir heta i höst och vilka skor tycker du är helt överskattade och skulle aldrig ta på dig?

 9. Hej! Om ni skulle flytta inom Sverige, vart skulle ni d flytta och vilken typ av bostad? Vilka för- och nackdelar finns med ert hus? Har ni stor trädgård? Vad tycker du att man bör fokusera mest på när man köper hus och har tre barn mellan 0-6 år?! Alltså vad är viktigast att titta på 😀
  Tack!

 10. Hur ser din hudvårds- och hårvårdsrutin ut? Du har så fin färg, färgar du själv något? Annars måste man väl gå ofta och det har inte jag tid med. Undrar också vilket som är ditt bästa knep för att snabbt gå ned 10 kg!! Har läst din bok men det där 80/20 fattar jag inte. Ska man tänka i kalorier eller per dag eller per mål..? Så om man äter 5 mål per dag så kan var femte vara en chokladkaka 🤔 det funkar ju inte. Eller om man ska äta 2000 kalorier per dag, kan då 400 av dem choklad? Det funkar ju inte heller…

 11. Hej !

  Jag har under de senaste av dina” bloggarår ” längtat efter en ’how-to-guide’ när det kommer till husköp.

  Du (och din make) verkar besitta otroligt mycket och viktig information och tips om vad man ska tänka på vid husköp.

  Sannolikt alldeles för omfattande att sammanfatta i ett inlägg ? Jag och fler med mig hade älskat att ta del av er kunskap och förhoppningsvis inte gå vanliga fällor .

  Jag själv växte upp i lägenhet. Mina föräldrar köpte hus när alla barn var vuxna. Jag minns att jag fick ta stor del av ansvaret när det kom till det praktiska kring husköpet och jag önskade då, som nu, att det fanns mer tips och hacks att ta del av.

  Allt från banklån, räntor, besiktning, lagfart, ja allt egentligen.

  Tack på förhand ! 🙂

  / Helen

 12. Hej! Tack för den här bloggen, jag läser knappt några andra förutom din och kanske 3…4 till. Jag undrar lite över skönhetsbehandlingar som du gjort: 1. Vilken har gett mest ”effekt”? 2. Vilken har känts som ”kasta pengar i sjön”? 3. Vilken har gjort mest ondast? Smärtsammast? 4. Vilken har varit mest prisvärd?

  1. Hej! Jag har följt dig i alla år! Jag gillar verkligen livsstilsvinkeln på din blogg och i dina kanaler! Jag undrar hur du ser på privatekonomi, om du är sparsam eller slösaktig och om hur du själv byggt en bra ekonomi. Vad tycker du är viktigt att lägga pengar på och vad sparar du på? Sen undrar jag om du kan berätta om din bostadskarriär! Inga små frågor, jag vet! Du är så bra och inspirerande!

 13. Tror du att folk kommer att bry sig lika mycket om mode så här post-corona? Många har ju släppt på det här med det representativa genom att jobba hemifrån, ha möten via nätet (då det räcker med att vara proper upptill men knappt det). Ser vi en helt trend-fri framtid framför oss eller hur blir det, tror du? kommer vi bry oss om trender, kläder, och sånt eller skiftar fokus till nåt annat – typ bekväma hemma plagg?

 14. Lite sent att fråga nu kanske men chansar! Du som både har ett vackert hem och även skriver för inredningstidningar, vad ska man tänka på om man plötsligt får ett intresse för att göra om hemma och inte har så jättemycket pengar? Alltså om man verkligen börjar på noll och inte kan nånting om möbler och färger och tapeter och stil? Hur hittar man inspirationen? Jag är rätt duktig på att klä mig och har koll på mode… men olika händelser i livet (flyttat mkt pga jobbet, hyrt färdigmöblerade hem osv) har gjort att jag har en ”lucka” gällande koll på inredning. men känner nu, som 45 att jag gärna vill ta tag i detta!

 15. Hej! Du som jobbar med (eller som?) influencers, jag får upp flera så kallade ’kändisar’ från sociala medier i min instagram och Facebook osv, som gör reklam för alltifrån HTH-kök och Jotex. Något som förenar dessa reklaminlägg är: A-kändisarna är för mig helt okända , men har många följare förstår jag, är unga, aldrig någon över 30, eller 35. B – de inreder EXAKT likadant och i mitt tycke väldigt opersonligt och…trist ?! det är samma gamla beiga väggar, runda speglar, någon sort torkad växt i en deppig vas…ljusgrått och vitt… någon inramad poster med menlöst motiv. som man sett tusen ggr förr. Kanske inte direkt fult, men absolut noll inspiration. ungefär som min dotter inreder sitt första boende, men det är ju för att hon inte vet/kan bättre?? jag hänger inte med – är jag gammal och fattar inte att detta plötsligt är trendigt? Tycker alla andra att det här är inspirande och blir sugna på att shoppa? varför inreder alla likadant? vad hände med mångfalden av stilar och utseenden som verkar vara så poppis i andra områden, som mode och val av modeller mm…? Kan du förklara för en annan född på 70-talet?

 16. Jag ställer också en fråga, alldeles för sent och helt utan att förvänta mig ett svar, speciellt eftersom det är efter öh.. presstopp… 😬 Kommer inte på ordet jag söker. Känner du något hat inför någon trend som varit/är eller helt enkelt nåt som du bara inte gillar? Jag HATAR för korta byxor, inte korta byxor, för korta byxor! Ser det på stan och jag blir nästan illa berörd. 😂 Vill inte vara oförskämd men du har burit det på en bild i din blogg och ja, det var så jag ville be dig byta. 🥴 Säkert jättetrendigt men det hjälps inte.

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras