Svar på frågor om mina värsta plagg och guilty pleasures

Såna här bilder kommer i bloggen på söndag!

Då sparkar vi igång nästa svarsrunda från frågestunden, här blir det en salig mix. Håll till godo!

Jag saknar veckans modeinspo som du körde förut. Så bra att få hjälp med idéer på kläder inför kommande vecka. Vore kul om du kör något liknande igen! /Madeleine

SVAR: I hear you! Veckans modeinspo gör comeback på söndag, håll utkik då! /C

Ingen fråga direkt utan en undran. Kan du inte be din man gästblogga då och då? Älskar hans instagram, han verkar vara en skön lirare med humor. /Katarina

SVAR: Jag misstänkte ett tag att det var min man som spökskrivit denna kommentar, men nämnde detta på min instagram och då gav du dig till känna, Katarina, haha! Det stämmer att min man är en skön lirare med humor. Därför fick han hedersuppdraget att ha en blogg här på Netstyle för något år sedan. Men han fick även sparken eftersom han inte orkade uppdatera den och jag ledsnade på att tjata på honom om detta… Gästblogga lite då och då är kanske mer i linje med vad han mäktar med? Tills dess får du (och ni andra) hålla till godo med hans dråpligheter på instagram, ni hittar honom här. /C

Vad har du för guilty pleasures? Alltså vilka saker skäms du för och gillar lite i ” smyg”… typ mat , tv-serier, musik, kläder, annat? Jag undrar också varför du inte gör mera såna där filmklipp? Var på chicgalan för flera år sen (två gånger har jag det) och då visade ni såna där kul kortfilmer innan galan där du ofta var med. Vore kul om du gjorde sånt på youtube eller på insta. Tack för en kul blogg! /Cicci

SVAR: Roligt att du gillar mina TV-framträdanden! Jag gillar verkligen det rörliga materialet mycket men jobbar tyvärr inte så ofta med det. Vet faktiskt inte varför! Har tänkt ta tag i det många gånger men det blir inte av. Antar att jag är för lat? Jag har mest erfarenhet av att spela in filmklipp med hjälp av produktionsbolag och då går det åt så enormt mycket tid och pengar. En kortfilm på två-tre minuter tar flera veckor att planera, spela in, redigera, klippa, mm. Det är jag för otålig för. De nya, snabba, smidiga formaten där man kan filma och redigera själv är jag nyfiken på men har inte lärt mig behärska än. Det får bli nästa år!

Här har ni för övrigt ett av de klippen vi spelade in inför CHIC-galan för massa år sedan…

Och som svar på frågan över mina guilty pleasures så blir den listan väldigt lång, men här är ett urval:
• Äta pepparkaksdeg i smyg. Mitt favoritsnacks alla kategorier.
• Titta på riktigt hjärndöda TV-serier (när jag springer), typ The Real Housewives of Atlanta eller Geordie Shore (överlägset bästa trash-dokusåpan, Paradise Hotel är rena gäspningen vid jämförelse, inget slår liksom britterna då det gäller sevärd vulgaritet).
• Lyssna på cheesy musik högt i bilen och sjunga med när jag kör ensam (eftersom barnen skulle DÖ om jag gjorde det då dom är med), typ Bee Gees, Boney M, Chicago, Julio Iglesias.
• Mixa ihop ingredienserna till sockerkakssmet och äta direkt ur byttan utan att ens grädda sockerkakan. Sedan mår jag illa och kastar resterna.
• Beställa pommes frites på McDonalds ihop med chokladsås. Och doppa pommes fritesen i såsen.
• Låsa in mig på toa och ägna minst 45 minuter åt att klämma pormaskar. Jag har tyvärr inte så mycket finnar/pormaskar, men äääälskar dessvärre sånt här. Kan även bli helt uppslukad och förhäxad av äckliga videos på detta på instagram av Dr Pimple Pooper.
• Sitta i timmar och kolla igenom nyheter på Net-a-Porter //adlink// och drömma mig bort och i huvudet sätta ihop den perfekta garderoben för olika tillställningar och till och med föreställa mig hur jag sedan världsvant sitter i intervjuprogram iklädd dessa vackra, astronomiskt dyra plagg och berättar om mina framgångar som entreprenör eller liknande. När jag i stället borde ägna mig åt att fokusera på själva entreprenörskapet och inte tramsa omkring på nätet.

Tydligen är det fler än jag som har denna craving för salt och sött, för i Japan har självaste McDonalds börjat med pommesfrites med chokladsås på! Som riktig rätt alltså. Inte sett det här än, dock?

Jag ställer också en fråga, alldeles för sent och helt utan att förvänta mig ett svar, speciellt eftersom det är efter öh.. presstopp… 😬 Kommer inte på ordet jag söker. Känner du något hat inför någon trend som varit/är eller helt enkelt nåt som du bara inte gillar? Jag HATAR för korta byxor, inte korta byxor, för korta byxor! Ser det på stan och jag blir nästan illa berörd. 😂 Vill inte vara oförskämd men du har burit det på en bild i din blogg och ja, det var så jag ville be dig byta. 🥴 Säkert jättetrendigt men det hjälps inte. /Anna Holmström

SVAR: Haha, jag skrattar gott åt detta! Uppskattar din ärlighet, det är verkligen uppfriskande! Gällande för korta byxor så har jag nog en liten hatkärlek där. Jag VET liksom att det inte är det mest klädsamma plagget i världen och man ser faktiskt lite småfånig ut i dom. Samtidigt så ser jag någon cool streetstyle-fashionista bära upp sina kick-flares och då känner jag ”wow – det där kan jag också!”. Plus att jag tycker det är krångligt med för långa (eller lagom-långa) byxor då de ofta släpar i marken, blir smutsiga nedtill plus att det är svårt att välja rätt skor till (som ibland inte ens syns under brallorna).

Men för att återgå till trender jag inte gillar, eller plagg jag avskyr så har jag väldigt svårt för följande saker, inte rangordnat alls, utan jag jämnogillar alla lika mycket:

• Ärmlös polo (funkar kanske på Jennifer Aniston, men nä, inte ens på henne).
• Culotte-byxor. Eller byxkjol, det vidrigaste och minst sexiga plagget någon någonsin burit.
• Caprileggings med spetskant. Allt med caprilängd är liksom bara NEJ.
• Hudfärgade strumpbyxor med lite ”skimmer” i. Huvva.
• Oversize-kavajer och ytterplagg. Jag har överlag svårt för den boxiga silhuetten. Om inte ens toppmodellerna ser bra ut i dessa kläder kan det vara en fingervisning om att de inte funkar på någon annan heller. Jag gillar när kläder är figurformade. De behöver inte vara snortajta fodral och det kan vara volym på något ställe av plagget, men inte en kavaj i stl XXXXL så att axlarna ramlar ner och man ser ut som om man ska på maskerad. Blir extra märkligt när unga influencertjejer bär dessa oversized plagg och samtidigt ska se allvarliga och svåra ut. Då har jag lust att skrika ”KEJSARENS NYA KLÄDER!”
• Veckade/plisserade kjolar. Retro på ett dåligt sätt. Har inget emot 40- eller 50-talstrender, eller 60/70-talsmode. Men det här är bara tantigt och fult.
• Skor med carrétå. Eller taxklack. Fast värst av allt är platåpumps med peeptoes. Köpte sådant i början av 2000-talet då det var inne att se ut som en Hollywood-wife. Så otroligt tacky. Köp aldrig peeptoes!

Sedan kan min ålder göra att jag tycker det är lite för tidigt då 90-talet eller början av 2000-talet ska göra comeback modemässigt. Det är inget jag gör vågen för. Det ligger för nära min egen uppväxt och jag (och många andra!) klädde mig så otroligt fult under de epokerna. Jag sneglar i så fall hellre på tidsepoker som är ännu längre bak i tiden. Jag har därför svårt för trender som stentvättade jeans med hög midja, eller bootcutjeans med låg midja och strassapplikationer, eller grunge-mode med kängor och lumberjackjackor.

I övrigt är jag ganska trendnyfiken. Jag testar gärna, vad är det värsta som kan hända? Man måste pröva plaggen på IRL innan man avfärdar något. Jag har inget emot lack, eller neon, eller konstiga mönstermixar, överdimensionerade axlar/silhuetter och sånt.

 

3 kommentarer
  1. Kanon, jag bänkar mig framför bloggen nu och inväntar hans första gästspel. Ger mig inte förrän han skriver nåt, det kommer att bli en höjdare på alla sätt! 😀

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras