Livet just nu: mättade färger, makeovers, möten och magiska klipp

Ena hallen, snart klar! Ska visa resultatet helt lite senare. Färgen är Alcros ”Silke”. Visst blir det fint? Lamporna är från Markslöjd.

Just nu består mitt liv av en del makeovers på olika plan. Dels pågår ju vårt hus en förändring i och med att vi renoverar en del och målar om som besatta i en massa rum. Vi ringer in möbler från auktionssajter och kollar inredning på nätet. Ljust och fräscht är utbytt mot mörka, mättade nyanser och jag ÄLSKAR MÖRKA VÄGGAR! Särskilt i kontrast med vita snickerier som golvlister, dörrfoder, fönsterkarmar mm. Gör ett samarbete med Måleributiken i Alvik och kan knappt vänta tills jag får visa er resultatet i alla rum. Det blir verkligen fint men jag håller helt ärligt på att måla mig till vansinne…

Vardagsrummet målade vi om redan i vintras till den mustiga, khakigröna färg. Taklampan är dock ny, från Markslöjd. Du hittar den bland annat här.

Det var på tiden, om man säger så!

Inte bara hemmet utan mitt hår har fått sig en makeover. Jag har helt prioriterat bort mitt utseende i sommar och lagt allt fokus på hemmet och att vara med barnen. Men nu i och med säsongsskiftet är jag sugen på att göra lite ansiktsbehandlingar igen, börja fixa naglarna, gå till frissan oftare, träna mer regelbundet, äta bättre mm.

Före: långt, solblekt, deppigt, livlöst med slitna toppar…

Frisörbesök har jag hunnit avklara – jag klippte över en decimeter och tonade håret i en mörkare nyans. Hos duktiga Sofia som äger salong Ljusberg.

Efter: en fräsch så kallad ”lob”!

Hos min frisör får man prosecco och popcorn, mitt på dagen – mitt i veckan! Ni förstår kanske varför jag trivs att gå dit?

De roliga glasögonen har Sofia själv designat, hon säljer dem i salongen. Du kan spana in utbudet på instagram @alleyesonmeshades

Jobboutfit idag: skinnkjol från Day, kavaj från Marville Road (du hittar den här)//adlink, glittrig polo, H&M, skinnväska Marc Jacobs, sneakers Deichmann (hade pumps som ombyte i väskan). ÄLSKAR kläder man slipper stryka! Jag hade ett kul och spännande möte inne i stan idag i min roll som förlagsredaktör/PR-konsult för Cissi Wallins bokförlag. Imorgon har jag ytterligare ett jobbuppdrag inne i city som kräver att jag sminkar mig och tar på mig annat än mjukisbrallor. Bra för min modekaraktär!

Ytterligare en makeover i huset: vårt ”utsiktsrum” fick mintgröna väggar! Vi har inte inrett rummet än, det är på G. Tyvärr är dessa fönster inte likvärdiga resten av husets vackra, äldre fönster i originalutförande. Denna del/rum har tidigare varit en balkong som de byggde in någon gång på 60-talet (tror jag). Därför sitter inget spröjs på dessa fönster. Vi har dock funderat på att fuskrenovera dem och sätta på oäkta spröjs… Även om många tycker det är att häda. Men men… Det kommer se mer enhetligt ut. Taklampa från Aneta.

Ni får svar på era sista frågor alldeles strax i bloggen, jag har bara inte haft tid helt enkelt, men ska försöka beta av en del måsten på min to do-list denna vecka.

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras