Halloween-pyssel

I år infann sig inte riktigt orken för att gå all in på Halloween. Jag har inte spökat ut vare sig mig själv eller barnen. Detta år har känts tillräckligt surrealistiskt och otäckt i sig. Men det är å andra sidan kul att laborera med maten och hitta på saker som känns säsongsmysiga!

Den här spöktårtan gjorde jag igår och det är helt enkelt en vanlig långpanna med kärleksmums som fått sig en lite annorlunda kostym upptill. Ovanpå den vanliga glasyren med kaffe- och chokladsmak så gjorde jag ett spindelnätsmotiv med vit kristyr.

Marängerna fick ögon av smält, mörk choklad och förvandlades därmed till spöken som placerades uppepå hela härligheten.

En dekorativ och rätt enkel tårta att göra som dessutom blev väldigt god!

Tips! Jag bytte ut 2 av äggen i själva smeten till kärleksmums-sockerkakan mot äggulor (för att minska svinnet med just äggulor då jag behövde vitorna till marängerna). Jag uppfattade att detta gjorde sockerkakan extra saftig. Men kan förstås ha inbillat mig det också…

Och så har jag gjort Jack O’Lantern-quesadillas! Verkligen busenkelt: Du tar några tortillabröd och lägger ihop dem två och två. Först klipper du ut själva grundformen med pumpans lilla flik upptill. Sedan tar du isär dem och skär ut ögon, näsa och mun med en kniv på själva ”framsidan” av tortillabrödet.

Fyll därefter med fyllning efter önskemål. Typ tomatpuré, kryddor, skinka, riven ost. Lägg på locket och in med härligheten i ugnen på 175° i ca 5-7 min. Klart!

1 kommentar

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras